Hot News
Moscova a anunțat un atac grupat cu rachete ”Kinjal” asupra unor fabrici militare din Ucraina
09/01
Expertul militar, despre noile arme ale Rusiei, mai inteligente, mai performante
09/01

Reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Polianski: Statele Unite încearcă să înfrângă Rusia

Prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite, Dmitri Polianski /Foto: u-f.ru

Reprezentantul plenipotențiar adjunct al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că strategia Statelor Unite în acest moment este să încerce să slăbească în mod semnificativ și să distrugă Rusia. Potrivit diplomatului, în Ucraina Occidentul poartă de fapt un „război prin procură” împotriva Rusiei, scrie Kommersant.

Așa a răspuns domnul Polianski la declarația fostului ambasador al SUA în Rusia, Michael McFaul, că existența Rusiei „nu este amenințată de nimeni” în cazul retragerii trupelor de pe teritoriul Ucrainei. Dl McFaul a mai menționat că armata ucraineană nu intenționează „să meargă la Moscova”.

Dmitri Polianski a răspuns spunând că o ofensivă a forțelor armate ucrainene pe teritoriul rus este imposibilă din cauza „prăbușirii iminente” a statului ucrainean. Amenințarea la adresa Rusiei, potrivit reprezentantului permanent adjunct la ONU, vine din partea blocului militar NATO.

Domnul Polianski și-a exprimat certitudinea că Statele Unite și NATO nu vor reconsidera strategia de interacțiune cu Rusia nici după posibila înfrângere a Ucrainei. „Dacă NATO și Statele Unite nu trag nicio concluzie și nu se angajează într-o transformare sinceră și profundă a arhitecturii europene de securitate bazată pe principiul securității indivizibile, aceasta va fi o mare greșeală pentru Occident”, a scris diplomatul rus pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (ex-Twitter).

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Statele Unite gestionează conflictul militar din Ucraina și, de fapt, poartă război împotriva Federației Ruse. Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, Statele Unite „gestionează acest război, furnizează arme, muniție, date de informații, date de la sateliți”. El crede că „Ucraina a fost pregătită de mulți ani să lupte cu mâinile și corpurile sale pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dintotdeauna, visul SUA au fost de a distruge Rusia. Pentru asta trăiesc. Este o obsesie bolnăvicioasă. Privesc spre Rusia, așa cum floarea soarelui este mereu îndreptată spre soare. Numai că scopurile celor două sunt diferite: floarea își ia lumina și energia de la soare, în timp ce SUA are gânduri de distrugere și jefuire a bogățiilor Rusiei. Dmitri Polianski zice că SUA încearcă să înfrângă Rusia. Bine zice că încearcă, fiindcă doar la stadiul de încercare va rămâne. Ucraina este doar un teren de luptă, însă adevăratul agresor este America prin intermediul Occidentului și cu ajutorul NATO. Dacă SUA ar dori pace în zonă, dacă Occidentul ar fi pregătit pentru pace – așa cum pretind că ar fi – NATO ar fi dezmembrată, iar forțele americane ar fi trimise acasă. Ce rost ar mai avea pe timp de pace? În schimb, forțele americane sunt menținute pe poziții, bazele militare americane se înmulțesc în țările est-europene, NATO s-a extins spre est. De ce? Pentru că SUA sunt decise să rămână pe post de hegemon și să țină la respect forțele care ar putea să i se opună. Altfel, de ce ar cheltui zeci de miliarde de dolari pentru a menține o prezență militară masivă în Europa? De ce a provocat și a susținut conflictul din Ucraina, dacă nu pentru a slăbi și a distruge Rusia, visul ei dintotdeauna? Liderii unor puteri importante ale lumii, în special ai SUA, refuză să soluționeze pașnic problemele apărute. Principala cauză o constituie ambiția lor nemăsurată de a elimina puterea concurentă prin război (în cazul de față Rusia), în speranța de a rămâne singura putere dominantă la nivel planetar. Sutele de mii de victime nu mai contează, chiar dacă se provoacă o catastrofă umanitară, important pentru SUA și aliați este ca obiectivul propus să fie realizat. Doar că obiectivul lor a dat greș, chiar dacă nu recunosc. În cazul lor se potrivește concluzia scriitorului Lloyd Cassel Douglas, care atrăgea atenția că ,,o națiune care poartă război împotriva istoriei altei națiuni nu merită decât dispreț și este formată dintr-o adunătură de lași.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048