Hot News
Medvedev: Încercările de a distruge rampele de lansare în Rusia vor justifica utilizarea armelor nucleare
12/01
Kevin Johnson a explicat de ce atleții occidentali doresc să obțină cetățenie rusă
12/01

Pentagonul nu știe unde se află mai mult de jumătate din armamentul trimis Ucrainei

Foto: topwar.ru

Trimiterea de arme americane în Ucraina nu a fost controlată de Pentagon, astfel că, în momentul de față, nu se știe unde se află mai mult de jumătate din armamentul expediat Kievului, se arată în raportul inspectorului general al Ministerului Apărării al SUA, Robert Storch, scrie Topwar.ru.

Statele Unite au început să livreze arme Ucrainei chiar înainte ca operațiunea specială a Rusiei să înceapă, dar o monitorizare a acestor acțiuni a fost stabilită cât de cât abia după aceea, și nu în totalitate. În toată această perioadă, SUA au furnizat Kievului armament în valoare de 1.699 milioane de dolari, din care nu se știe unde sunt arme de aproape 1 miliard. În același timp, este practic imposibil să se stabilească unde se află acum aceste arme neînregistrate.

După cum se menționează în raport, comisia nu a reușit să stabilească dacă armele furnizate Ucrainei au fost vândute în altă parte, dar nu a putut nici să excludă astfel de cazuri. Acum, Pentagonul investighează, chipurile, cu structuri ucrainene posibila revânzare a armelor americane către alte țări.

(…) ”Biroul Inspectorului General al Departamentului Apărării are angajați detașați în Ucraina, iar serviciul de investigații criminale din cadrul Pentagonului va continua să investigheze suspiciunile privind desfășurarea de activități infracționale legate de trimiterea în Ucraina a ajutorului militar american”, se arată în raport.

Inclusiv presa din Ucraina a scris, anterior, despre cazuri în care arme provenite din Ucraina au fost revândute. Dar orice investigație deschisă era rapid suspendată, deoarece afacerile cu arme erau controlate de la cel mai înalt nivel, adică de Biroul lui Zelenski.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Unde să fie? O parte e distrusă, alta e pusă la ,,rezervă”, o parte a intrat pe mâna traficanților, iar alta a fost vândută în Africa, America de Sud și țările arabe. Nici Biden nu știe de cele mai multe ori unde se află, atunci Pentagonul cum să știe destinația atâtor armamente pe care le-a pompat fără discernământ Ucrainei? Valoarea armelor negăsite este de peste 1 miliard de dolari, o nimica toată pentru SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875058