Hot News
Prima economie a Europei, ouă și facilități. Despre ce a vorbit Putin cu mediul de afaceri din Orientul Îndepărtat
12/01
Pentagonul nu știe unde se află mai mult de jumătate din armamentul trimis Ucrainei
12/01

Medvedev: Încercările de a distruge rampele de lansare în Rusia vor justifica utilizarea armelor nucleare

Dmitri Medvedev/ Foto: fbm.ru

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a reamintit ce anume ar justifica utilizarea de către Rusia a armei nucleare. Este vorba despre încercările de a distruge rampele de lansare de pe teritoriul Rusiei (care includ și instalații de lansare ale aviației strategice – n.r.) cu ajutorul rachetelor occidentale. Declarația sa a apărut ca răspuns la propunerea respectivă făcută în Ucraina. relatează publicația Fontanka.

Pe canalul său de pe rețeaua Telegram, Medvedev a scris că o astfel de situație intră sub incidența punctul 19 din ”Bazele politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare”, unde se vorbește despre ”agresiune împotriva Federației Rusie cu utilizarea armelor convenționale, când este pusă în pericol însăși existența statului”.

Nu este deloc un drept la autoapărare, ci o justificare directă și evidentă pentru folosirea armei nucleare împotriva unui astfel de stat (care ar încerca un asemenea atac – n.r.), a adăugat Medvedev.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate a subliniat că acest lucru trebuie să-l țină minte „toți moștenitorii” lui Hitler, Mussolini, Pétain, „care îi susțin pe naziștii ucraineni”.

Anterior, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că industria de apărare a Rusiei funcționează eficient, fapt confirmat de seria recentelor atacuri rezultative asupra obiectivelor militare din Ucraina. Potrivit lui Medvedev, pentru lansarea loviturilor au fost folosiți „diferiți transportori cu încărcături diferite, poate doar cu excepția celei nucleare”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    E bine să știe pinguinii din Occident și din SUA. Repetarea acestui lucru trebuie făcută din când în când, că poate sunt grei de cap și nu pricep din prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875095