Hot News
Kevin Johnson a explicat de ce atleții occidentali doresc să obțină cetățenie rusă
12/01
Schimburile comerciale dintre Rusia și China au atins, în 2023, recordul de 240,11 miliarde de dolari
13/01

De Sărbători, Sankt Petersburgul a primit peste un milion de turiști

Foto: Kommersant

La începutul anului 2024, numărul de turiști care au vizitat Sankt Petersburgul a crescut cu 10% față de anul trecut, 1,1 milioane de persoane preferând să petreacă Sărbătorile de iarnă în capitala nordică a Rusiei, a anunțat biroul de presă al guvernului municipal, relatează Kommersant.

Începând din 30 decembrie, oaspeții orașului de pe Neva au cheltuit, până pe 8 ianuarie suma de 20,3 miliarde de ruble, contribuind, astfel la economia locală. În perioada similară de anul trecut, această cifră a fost de aproximativ 14 miliarde de ruble.

„Foarte mulți părinți cu copii au devenit oaspeții Sankt Petersburgului în timpul Sărbătorilor de Anul Nou. Este simbolic faptul că 2024, declarat prin decret prezidențial, Anul Familiei, debutează în orașul nostru cu o creștere a turismului de familie”, a spus guvernatorul Aleksandr Beglov.

Majoritatea turiștilor au ajuns la Sankt Petersburg plecând de pe aeroporturile din Moscova, Kaliningrad, Murmansk, Arhangelsk, Soci, Ekaterinburg, Kazan, Ufa, Samara, Novosibirsk. Turismul străin a fost asigurat de aeroporturile din Minsk și Tașkent.

Numărul rezervărilor la hotelurile din Sankt Petersburg a crescut cu 17%. Gradul de ocupare a spațiilor de cazare în noaptea de 31 decembrie a ajuns la 71%. Turiștii au sosit și pe 3 și 4 ianuarie, indicatorii fiind de 75%, respectiv 72%.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sankt Petersburg – Veneția Nordului, orașul lui Petru cel Mare. Moscova și Sankt Petersburg sunt cele mai frumoase orașe din Europa și cred că și din lume. Atât iarna, cât și vara, Sankt Petersburg-ul are ce oferi turiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046