Hot News
Schimburile comerciale dintre Rusia și China au atins, în 2023, recordul de 240,11 miliarde de dolari
13/01
Șeful serviciilor secrete ucrainene a recunoscut succesele industriei de apărare a Rusiei
13/01

Medvedev a avertizat Londra în legătură cu posibila desfășurare a trupelor britanice în Ucraina

Dmitri Medvedev/ Foto: RIA Novosti

Desfășurarea de către terțe țări a unor contingente militare pe teritorul Ucrainei va echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, a avertizat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev într-o postare pe rețeaua Telegram.

Medvedev a atras atenția asupra faptului că premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, s-a deplasat la Kiev pentru a semna un „acord de securitate istoric”.

„Sper ca veșnicii noștri dușmani, aroganții britanici, să înțeleagă că desfășurarea contingentului lor militar oficial pe teritoriul Ucrainei va echivala cu o declarație de război împotriva țării noastre”, a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Reacția lui Medvedev vine după ce Sunak a anunțat că a sosit în Ucraina pe 12 ianuarie. Potrivit premierului britanic, Regatul Unit și Ucraina vor semna un acord bilateral de cooperare în materie de securitate.

Documentul a fost semnat la Kiev, pe 12 ianuarie, de Rishi Sunak și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Cabinetul de miniștri britanic a declarat că Sunak s-a dus în capitala Ucrainei pentru a prezenta un nou mare pachet de ajutor și pentru a reafirma parteneriatul strâns dintre Marea Britanie și Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum se poate traduce ,,acordul de securitate” semnat de Sunak la Kiev și ,,garanțiile de securitate” pe care Marea Britanie le-a acordat Ucrainei? Nu vi se pare o viclenie de cea mai joasă speță? Pentru că Ucraina nu a fost primită în NATO, toate țările acestei alianțe criminale s-au hotărât la Vilnius să încheie individual tratate de securitate cu Kievul. Astfel, fiecare dintre statele NATO se aliază militar, individual, cu Ucraina, prin această șmecherie Kievul devine membru ,,de facto” al alianței. Și noi, slugi obediente, vom semna un asemenea acord. Al nostru pseudo-președinte nu se grăbește să ne informeze cu ce anume se va obliga România față de Ucraina, așa cum nici indianul-britanic nu a dat amănunte. S-a obosit doar să scrie pe Twitter: ,,Mă aflu în Ucraina pentru a transmite un mesaj simplu. Sprijinul nostru nu poate și nu va ceda. Tuturor ucrainenilor, Marea Britanie este alături de voi – atâta timp cât va fi nevoie.” Aceste declarații sunt standard, au fost folosite la noi și de Iohannis și de Ciolacu. Acum, Iohannis va trebui să rostească angajamente și cuvinte mult mai pompoase decât Sunak, ca să-și arate slugărnicia băloasă. Deci, această escrocherie de doi lei, prin care NATO crede că nu poate fi acuzată că duce un război cu Rusia mi se pare inutilă. De parcă lumea nu știe cine se luptă cu Rusia și de ce. Declarația de război împotriva Rusiei nu este doar din partea Marii Britanii, ci a tuturor țărilor membre ale alianței, chiar dacă ele vor să pară altfel. Atât de proști ne cred? Rusia trebuie să fie pregătită pentru o ripostă pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082