Hot News
Fiodor Lukianov, despre alegerile din Taiwan: China nu este pregătită
14/01
Ce se știe despre jurnalistul american care a murit în închisoare în Ucraina și care l-a criticat pe Zelenski?
14/01

Ambasada Rusiei: Rezultatele vizitei lui Sunak la Kiev sunt „deplorabile”

Rishi Sunak și Volodimir Zelenski/ Foto: ntv.ru

Ambasada Rusiei la Londra a calificat rezultatele vizitei premierului Marii Britanii, Rishi Sunak, la Kiev drept „deplorabile”, informează cotidianul Vedomisti.

„Rezultatele deplasării propagandistice a primului ministru Rishi Sunak la „prietenul Zelenski” sunt deplorabile în primul rând pentru Ucraina însăși. Lăsând la o parte apelurile pline de patos, Londra continuă să vadă această țară ca un instrument geopolitic îndreptat împotriva Rusiei”, se arată în comunicat.

Potrivit misiunii diplomatice, acordul britanico-ucrainean semnat la Kiev „demonstrează că Ucrainei nu i se lasă nici o șansă de a ieși din conflict pe calea negocierilor, făcând din ea o monedă de schimb în aventurile anglo-saxone din Eurasia”.

Pe 12 ianuarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul britanic Sunak au semnat la Kiev un acord de securitate între cele două țări. Zelenski a anunțat că înțelegerea rămâne în vigoare până la intrarea Ucrainei în NATO și a definit documentul ca fiind ”un acord de securitate fără precedent”.

După cum scrie pe site-ul oficial al Guvernului britanic, documentul include partajarea de informații primite de la serviciile speciale, securitatea cibernetică, pregătirea medicală și militară, precum și cooperare pe linia industriilor de apărare. Acordul a fost anunțat la summitul NATO de la Vilnius din iulie 2023, unde țările G7 au convenit să ofere garanții bilaterale de securitate părții ucrainene.

Pe lângă premierul britanic, recent numitul ministru francez de Externe, Stephane Sejournet, a vizitat deja Kievul în acest an. A fost prima deplasare a lui Sejournet în această calitate, în cadrul căreia el a confirmat că Ucraina va fi susținută și pe mai departe. De asemenea, ministrul a numit Ucraina una dintre prioritățile Franței.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Ce adunătură! Un indian care-i lasă impresia pinguinului Zelenski că îi este prieten, deși e clar că e un instrument în mâna Marii Britanii împotriva Rusiei și un poponar dintr-o Franță decăzută moral. Da, cam atât i-a rămas lui Zelenski: niște circari, el fiind clovn-ul principal. Doamne, ăștia își conduc și își reprezintă țările? În ce hal a ajuns lumea asta…

  2. Balici Mihai spune:

    Adunatura asta de prim ministru a uitat cate milioane de indieni au fost impuscati de colonistii englezi in cei 250 de ani de ocupatie si de stoargerea tuturor bogatiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076