Hot News
Polonia a renunțat la sesizarea depusă la CEDO împotriva Rusiei în cazul accidentului aviatic de lângă Smolensk
24/01
Serghei Lavrov: Adevărul adevărat despre dedesubturile conflictului din Ucraina
24/01

Schimb de reproșuri între Lavrov și ambasadorul Israelului la ONU, la ședința Consiliului de Securitate

Foto: life.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și reprezentantul permanent al Israelului, Gilad Erdan, au procedat la un schimb de reproșuri în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU consacrate problemei palestiniene, relatează RIA Novosti.

Diplomatul israelian Gilad Erdan a criticat Iranul, acuzându-l că a furnizat Rusiei arme pe care se presupune că le folosește în operațiunea specială din Ucraina.

„Astăzi, unele delegații au considerat posibil să reia acuzațiile stereotip împotriva Rusiei în legătură cu operațiunea militară specială împotriva regimului nazist de la Kiev. Stimați colegi, las aceste declarații în seama conștiinței dumneavoastră, deși înțeleg că suporă multe”, a spus Lavrov.

În același timp, ministrul a cerut „să nu se permită îngroparea deciziei ONU de a crea un stat palestinian, așa cum au fost îngropate Acordurile de la Minsk din 2015 aprobate în unanimitate de acest Consiliu”.

„Nu putem permite ca astfel de acțiuni criminale să se repete și împotriva poporului palestinian”, a adăugat Lavrov.

Țările occidentale susțin că Iranul ar furniza, chipurile, drone Rusiei pentru operațiuni militare în Ucraina. Moscova și Teheranul au negat astfel de acuzații. Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir Abdollahian, a reiterat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, de la mijlocul lunii ianuarie, că Republica Islamică nu a furnizat niciodată Rusiei drone și rachete pentru a fi folosite în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Gilard Erdan nu face decât să transfere politica lui Netanyahu la ONU. Chiar săptămâna trecută Netanyahu și-a reafirmat opoziția față de o ,,suveranitate palestiniană”, deși secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a criticat faptul că membrii guvernului său au respins soluția a două state. Despre Netanyahu, dr. Gabor Mate spunea că ,,este una dintre cele mai întunecate minți de pe scena mondială în acest moment”. Se pare că de ,,întunecarea minții” s-a molipsit și Erdan. Mai intervine și lipsa diplomației și a experienței (are doar 53 de ani). Se poate compara cu domnul Lavrov, care este ministru al Afacerilor Externe a Rusiei de 20 de ani și este unul dintre cei mai buni diplomați din lume? Cu acuzațiile nefondate împotriva Rusiei ne-am obișnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2867359