Hot News
Zaharova: Rusia nu va ierta și nu va uita acțiunile inumane ale Letoniei
25/01
Analiști: Victoria Rusiei în Ucraina va deveni benefică pentru întreaga lume
26/01

Putin: 300.000 de cereri din 190 de țări pentru Festivalul Mondial al Tineretului din Federația Rusă

Foto: Izvestia

Cereri de participare la Festivalul Mondial al Tineretului (WYF) din Rusia au trimis 300.000 de oameni din 190 de țări, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o întâlnire cu studenții universităților din Regiunea Kaliningrad. Întrevederea a fost găzduită de Casa Studentului a Universității Federale Baltice ”Immanuel Kant”, scrie ziarul Izvestia.

„Deja 300.000 de oameni din 190 de țări au trimis cereri. De aceea, acest eveniment promite să fie de amploare, puternic și frumos”, a menționat șeful statului.

WFY se va desfășura pe teritoriul federal „Sirius” (Soci, litoralul Mării Negre) în perioada 29 februarie – 7 martie a acestui an.

Pe 22 decembrie, la ”Sirius”, pe principala arenă olimpică a țării a avut loc un eveniment festiv – a fost aprins bradul de Anul Nou, dedicat viitorului Festival. Bradul festiv a fost împodobit cu peste 180 de baloane cu numele țărilor participante la festival.

Izvestia menționează că pregătirile pentru festival nu se opresc nici măcar noaptea. Faleza, unde râul Mzîmta se varsă în Marea Neagră și care a fost deșert, va deveni în curând o promenadă confortabilă de doi kilometri cu un amfiteatru. În apropiere se construiește și o platformă pentru iubitorii de aviație.

În octombrie 2023, șeful adjunct al Administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, a declarat că festivalul le va oferi tinerilor oportunitatea de a se aduna pe o singură platformă, de a dezbate probleme, de a găsi oameni care gândesc la fel, posibilități de dezvoltare și de a merge înainte. El a amintit, de asemenea, de festivalul anterior, care a avut loc în 2017, și despre cum, în URSS, de două ori a fost organizat Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bună treabă, felicitări! Am văzut imagini de la întâlnirea cu studenții. Aveți un președinte foarte activ, cinste lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875149