Hot News
Rogov: Trei motive pentru care a fost în avantajul armatei Ucrainei să doboare un Il-76 cu prizonieri
25/01
Putin: 300.000 de cereri din 190 de țări pentru Festivalul Mondial al Tineretului din Federația Rusă
26/01

Zaharova: Rusia nu va ierta și nu va uita acțiunile inumane ale Letoniei

Maria Zaharova/ Foto: dzen.ru

Rusia nu va uita acțiunile criminale săvârșite împotriva cetățenilor ei de către Letonia, care a început să deporteze oameni din țară. Rușii vor primi tot ajutorul necesar și vor beneficia de condiții normale de viață, a anunțat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează URA.ru.

„Fiecare complice la această atrocitate din elita aflată la conducere în Letonia trebuie să știe că Rusia nu va ierta acest lucru și nu va uita”, a redat ministerul declarația Mariei Zaharova. Ea a subliniat că această atitudine criminală față de oameni este comparabilă „cu atrocitățile fasciștilor”. Cetăţenii ruși vor beneficia de ajutorul necesar dacă vor deveni victime ale acestei atidini criminale din partea autorităților letone. De asemenea, li se vor crea condiții normale de viață.

Anterior, s-a anunțat că autoritățile letone au trimis de două ori rușilor care trăiesc în această țară scrisori de deportare. 985 de cetățeni au primit amenințări cu expulzarea. După cum a declarat reprezentantul Departamentului pentru Cetățenie și Migrație (OCMA) al Ministerului Afacerilor Interne din Letonia, Maira Rose, toate aceste persoane nu îndeplineau cerințele pentru obținerea permisului de ședere. Ulterior s-a aflat că pensionarii ruși riscă deportarea, în contextul în care a fost modificată legislația țării. Prin urmare, 789 de persoane cu vârste de peste 60 de ani pot fi expulzate din Letonia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu doar Letonia deportează cetățeni ruși, aceste decizii absurde au luat și Germania, Franța, Polonia și Lituania. Finlanda a anunțat că vrea să închidă granița cu Rusia. Cetățenii ruși, care treceau frecvent granița pentru afaceri și în scopuri personale, vor fi afectați de această decizie discriminatorie și prin care li se încalcă dreptul la libera circulație. În special aceste trei minuscule țări – Letonia, Estonia și Lituania – s-au cam obrăznicit în ultimul timp. Ele au impresia că sunt apărate de NATO sau de SUA. Cu vorba sunt apărate, dar cu fapta este doar o amăgire. Toate deciziile care se iau în ultimul timp de toți cretinii din Occident parcă sunt pentru o lume nebună. Este tot mai clar că există o confruntare tot mai mare între oamenii normali și oamenii paraleli (adică cei săriți de pe fix). Așa se întâmplă când Dumnezeu vrea să te piardă: îți ia mințile. Deciziile privind deportarea cetățenilor ruși sunt niște acte de nebunie. Dar, așa cum a spus și doamna Zaharova, ,,Rusia nu va ierta acest lucru și nu va uita.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135