Hot News
Putin, despre eforturile Rusiei de eradicare a nazismului
28/01
Putin și Lukașenko au inaugurat memorial închinat cetățenilor sovietici care au murit de mâna fasciștilor
28/01

SUA au amenințat Ungaria și Slovacia că vor fi pedepsite

Robert Fico, Joe Biden și Viktor Orban/ Foto: AP, Zuma, TASS

Ambasadorul Statelor Unite în Ungaria a declarat că America are „pârghii de presiune” asupra Budapestei. În paralel, în Slovacia au avut loc mitinguri antiguvernamentale. Toate acestea se întâmplă pe fundalul unei apropieri între cele două state est-europene în nedorința lor de a finanța conflictul din Ucraina. Vor reuși cele două țări să reziste presiunii Casei Albe?, se întreabă publicația Vzgliad.

Mai degrabă nu. „Statele Unite au la dispoziție destule pârghii de presiune asupra Ungariei. Și care, majoritatea se află în plan economic. Problema este că bunăstarea Budapestei depinde de câteva mari corporații – Gedeon Richter și OTP Group. Dacă Washingtonul încearcă să introducă sancțiuni împotriva lor, lui Viktor Orban nu-i va fi prea ușor. Slovacia are și mai puțin noroc în acest sens”, a spus politologul Ivan Lizan.

„Orbán și Fico sunt perfect conștienți de locul lor în tabăra occidentală. Sunt două țări mici pentru care sancțiunile americane s-ar putea transforma într-un dezastru insurmontabil. Ambii premieri înțeleg că, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să accepte regulile jocului propuse de Bruxelles și Washington, dar vor accepta propunerile lor cu maxim de beneficii pentru ei înșiși”, subliniază expertul.

În cele din urmă, dezacordul lor va duce întotdeauna la compromisuri obținute prin negocieri lungi și insistente, consideră analistul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Părerea mea este că Ungaria și Slovaca ar trebui să reziste la presiunile Americii. Dacă cedează înseamnă că-și pierd suveranitatea și libertatea. Mereu vor fi șantajate cu ceva. Nu poți face înțelegeri cu SUA, e ca și când ai face compromisuri cu satana! Să privească atenți în jurul lor la țările mai mari sau mai mici din Occident și vor vedea efectele acestei ,,colaborări” cu Statele Unite. Niciodată SUA nu e interesată de colaborări reciproc avantajoase, ci de propriul interes. Sub un pretext sau altul, Statele Unite au intervenit mereu în problemele interne ale altor țări pentru a-și menține dominația mondială. SUA a vrut întotdeauna să ,,organizeze” lumea după placul ei. Este de preferat o moarte demnă decât să ajungi dependent de SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076