Hot News
Atacuri americane în Siria: Rusia a cerut dezbateri urgente în Consiliul de Securitate al ONU
04/02
Doar 29 de eurodeputați din 705 au susținut apelul de a nu recunoaște alegerile din Rusia
04/02

Atacul armatei Ucrainei asupra Lisiciansk: 4 februarie, zi de doliu în LNR

O echipă a Ministerului Situațiilor de Urgență, la operațiunea de salvare/ Foto: screenshot video

În Republica Populară Lugansk (LNR), 4 februarie a fost declarată zi de doliu pentru victimele atacurilor armatei ucrainene asupra orașului Lisiciansk, soldate cu moartea a 28 de civili, a anunțat liderul republicii, Leonid Pasecinik, citat de Regnum.ru.

„Astăzi, 4 februarie, este declarată zi de doliu în Republica Populară Lugansk pentru victimele atacurilor barbare de la Lisiciansk”, a sris Pesecinik pe canalul rețelei Telegram.

El a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor celor care au căzut victime atacurilor și a urat însănătoșire grabnică celor răniți.

„Infractorii vor răspunde pentru această tragedie îngrozitoare de pe pământul Luganskului, pentru fiecare mort!” — a subliniat liderul republicii.

Regnum menționează că, pe 3 februarie, armata Ucrainei a atacat clădirea brutăriei din Lisiciansk. În urma atacului, conform ultimelor informații, cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața.

În weekend, această brutărie este mereu aglomerată, a precizat comandantul militar al LNR. În absența unor succese pe front, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat în mod deliberat oameni pașnici; în apropierea brutăriei nu există obiective militare.

La locul incidentului s-au deplasat echipe ale Ministerului Situațiilor de Urgență și ai comandantului militar (în imagine); cu ajutorul unor echipamente speciale, se încearcă salvarea oamenilor de sub dărâmături, a anunțat Pasecinik.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când opriți dementul de la Kiev? Un nebun ucide și terorizează populația civilă și nimeni nu-i face nimic. Știam că soldații luptă cu alți soldați, nu cu civili neînarmați. Doar ticăloșii și lașii fac așa ceva. GUR anunță cu bucurie că l-a împușcat pe Oleg Stegachev, comandantul echipajului unui bombardier strategic rusesc Tu-95. Atentatul s-a petrecut în orașul Engels din Rusia. Cum e posibil așa ceva? Sper că e o știre falsă. Și sper ca Rusia să ia măsuri mai dure împotriva naziștilor ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187