Hot News
Atacul armatei Ucrainei asupra Lisiciansk: 4 februarie, zi de doliu în LNR
04/02
Jurnalistul american Tucker Carlson a venit în Rusia
04/02

Doar 29 de eurodeputați din 705 au susținut apelul de a nu recunoaște alegerile din Rusia

Foto: m24.ru

Apelul europarlamentarului Riho Terras de a nu recunoaște alegerile prezidențiale din Rusia a fost semnat de 29 de deputați, a informat postul de radio ERR. Este vorba despre reprezentanți ai Estoniei, Bulgariei, Spaniei, ai Țărilor de Jos, Italiei, Lituaniei, Letoniei, Poloniei, Suediei, României, Slovaciei, Finlandei, Danemarcei, Cehiei și Ungariei. Parlamentul European numără 705 deputați, precizează cotidianul Kommersant.

Potrivit ERR, semnăturile pentru acest apel s-au strâns până la sfârșitul lunii ianuarie. Petiția va fi prezentată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintelui Consiliului European, Charles Michel, și Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă și de securitate, Josep Borrell.

Alegerile prezidențiale din Rusia se vor desfășura în perioada 15-17 martie. Până acum, au fost înregistrați patru candidați: Vladimir Putin (independent), Nikolai Haritonov (Partidul Comunist al Federației Ruse), Leonid Sluțki (Partidul Liberal-Democrat, LDPR) și Vladislav Davankov (Oameni noi). Dosarele cu semnături depuse la Comisia Electorală Centrală de Boris Nadejdin (Inițiativa civilă), Serghei Malinkovici (Comuniștii Rusiei) și Rada Russkuh (autonominalizată) sunt în prezent în stadiu de verificare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu ce drept se amestecă niște nenorociți de europarlamentari, trântori pe la Bruxelles, în problemele interne ale Rusiei? Nu au ce face, se plictisesc? Ăștia sunt bine plătiți din banii noștri ca să se ocupe de lucruri slabe. Sunt cretini? Cred că președintele Putin se tăvălește de râs la auzul acestui apel idiot. Urmează să-i spună președintelui Putin cum să se îmbrace și ce are voie să mănânce! Ursula, Charles Michel și Borrell pot să-și facă din acele petiții avioane, bărcuțe sau să și le vâre undeva pentru o satisfacție mai intimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993