Hot News
Doar 29 de eurodeputați din 705 au susținut apelul de a nu recunoaște alegerile din Rusia
04/02
Politolog: Președintele Poloniei a numit Crimeea parte a Rusiei fără nuanțe
05/02

Jurnalistul american Tucker Carlson a venit în Rusia

Tucker Carlson/ Foto: AP

Jurnalistul american Tucker Carlson a venit pentru prima dată în Rusia, a anunțat canalul Mash, de pe rețeaua Telegram. Informația se regăsește și în relatările postului de televiziune REN TV, informează cotidianul RBC.

Potrivit canalului Mash, jurnalistul a aterizat pe aeroportul Vnukovo venind de la Istanbul în seara zilei de 1 februarie, ceea ce înseamnă că este deja de patru zile la Moscova.

Venind în completare, REN TV precizează că pe 3 februarie, Carlson a fost văzut la spectacolul de balet ”Spartak”, de la Teatrul Bolșoi. În ceea ce-l privește pe jurnalist, personal nu a confirmat, deocamdată, că se află în Rusia.

În acest context, Marjorie Taylor Greene, membră a Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, a declarat că atoritățile americane se tem că jurnalistul îi va lua un interviu președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Democrații și propagandiștii lor din mass-media se înfioră la gândul că Tucker Carlson îl va intervieva pe Putin”, a scris Greene pe rețeaua de socializare X. Ea a adăugat că oameni precum Carslon, ”care critică autoritățile SUA”, nu sunt îndrăgiți la Washington.

RBC menționează că, în septembrie 2023, Carlson a declarat că guvernul SUA a pus bețe în roate planului său să a-i lua un interviu președintelui Putin.

La sfârșitul lunii august, redactorul șef al RT, Margarita Simonian, a anunțat că jurnalistul dorește să-l intervieveze pe liderul rus. „Apropo, el cere insistent un interviu cu Vladimir Putin. Ar fi grozav dacă cineva l-ar auzi și i-ar aduce la cunoștință președintelui”, a spus ea la postul de televiziune Rossia 1.

Putin a acordat de câteva ori interviuri jurnaliştilor americani. Ultimul a fost în octombrie 2021, când a stat de vorbă cu prezentatorul postului de televiziune CNBC, Hadley Gamble. Prima ei întrebare a fost despre succesor.

Tucker Carlson este un prezentator de televiziune cu orientări conservatoare și care a lucrat o lungă perioadă la Fox News. A fost concediat la sfârșitul lunii aprilie 2023. Carlson este cunoscut pentru că sprijină Partidul Republican, cotidianul The New York Times numindu-l ”prezentatorul îndrăgit” al celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump. În noiembrie, acesta din urmă a promis că va analiza posibilitatea de a-l lua pe omul de televiziune în calitate de vicepreședinte la alegerile din 2024.

În emisiunile sale, Carlson a criticat adesea administrația actualului președinte american, Joe Biden. După demiterea sa, jurnalistul a vorbit despre subiectele interzise în presa americană. Potrivit acestuia, mass-media americane nu au voie să abordeze subiecte legate de schimbările demografice, resursele naționale, libertăți civile și dezvoltarea științei.

La ceva timp după încetarea activității sale la Fox News, Carlson și-a lansat propria emisiune pe rețeaua de socializare X (Twitter).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar fi extraordinar să-i poată lua un interviu președintelui Putin! Când lucra la Fox News guvernul american l-a împiedicat să-i ia un interviu. Acum este pe cont propriu, nu trebuie să aibă aprobarea guvernului. Oricum este criticat de colegii lui ziariști ca fiind ,,pro-rus” sau ,,pro-Trump”. Recent a fost la Abu Dhabi, unde a stat de vorbă șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Arabe Unite. Carlson a declarat că a fost foarte impresionat de liderul arab și îl respectă foarte mult. Sunt convinsă că dacă ar reuși să se întâlnească cu Vladimir Putin va fi și mai impresionat. În schimb, guvernul american va fi foarte indignat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057