Hot News
Jurnalistul american Tucker Carlson a venit în Rusia
04/02
Le Figaro, despre promisiunea Chinei de a sprijini Rusia
05/02

Politolog: Președintele Poloniei a numit Crimeea parte a Rusiei fără nuanțe

Foto: istockphoto.com

Declarația președintelui Poloniei, Andrzej Duda, privind apartenența istorică a Crimeii la Rusia nu este o recunoaștere, deoarece Duda nu a dat de înțeles că Peninsula Crimeea trebui să fie în componența Rusiei, a apreciat politologul Aleksandr Asafov, citat de eadaily.ru.

„Faptul că Peninsula Crimeea s-a aflat în mâinile Rusiei este un fapt istoric evident, iar aici nu există nuanțe. El nu spune că Peninsula Crimeea trebuie să aparțină Rusiei sau că face parte din Rusia. Eu nu aș numi așa ceva drept o recunoaștere”, a spus Asafov, citat de postul de televiziune ”Piatîi kanal”.

Asafov a adăugat că Duda a definit, de asemenea, drept absurde planurile șefului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, de a recupera Crimeea.

Andrzej Duda și-a exprimat îndoiala că Ucraina va putea redobândi controlul asupra Crimeii, care secole la rând a aparținut Rusiei.

„Din punct de vedere istoric, Crimeea are o însemnătate aparte. De fapt, dacă privești în istorie, Crimeea s-a aflat în mâinile Rusiei o mare parte din timp”, a recunoscut președintele polonez.

La rândul ei, agenția Reuters informează că afirmațiile lui Duda referitoare la Crimeea rusă au provocat un val de critici nu numai la Kiev, ci și printre opozanții lui politici din Polonia.

Crimeea a redevenit parte a Federației Ruse în 2014, în urma rezultatelor unui referendum organizat în regiune. Atunci 96,77% dintre locuitorii Peninsulei au votat pentru aderarea la Rusia. Pentru intrarea în componența țării s-au pronunțat, de asemenea, 95,6% dintre alegătorii din Sevastopol. Ucraina și o serie de țări neprietenoase au refuzat să accepte rezultatele referendumului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nimeni nu trebuie să-și dea aprobarea sau să supună la vot dacă Peninsula Crimeea face parte din Rusia. Crimeea a fost și va fi mereu pământ rusesc, că unora le convine sau nu. Greșeala lui Hrușciov a fost reparată definitiv. Andrezej Duda a spus ceea ce este adevărat și normal. Despre cârcotașii care au fost indignați de afirmațiile lui și despre visele lui Zelenski nu merită să discutăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048