Hot News
Politolog: Președintele Poloniei a numit Crimeea parte a Rusiei fără nuanțe
05/02
S-au răsucit: Mass-media occidentale nu cred posibilă o victorie a Kievului
05/02

Le Figaro, despre promisiunea Chinei de a sprijini Rusia

Ministrul apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, și omologul său chinez, Dong Jun/ Foto: ntv.ru

”Se confirmă o tendință puternică”: În Occident se trag semnale de alarmă în legătură cu declarația Chinei privind operațiunea militară specială din Ucraina, scrie Life.ru.

Ministrul chinez al Apărării, Dong Jun, a promis că va sprijini Moscova în problema ucraineană, ceea ce arată că prietenia dintre Rusia și China s-a consolidat, consideră cotidianul francez Le Figaro.

„Este o confirmare și mai evidentă a unei tendințe și așa puternice”, a explicat specialistul militar rus Dmitri Minicш.

Potrivit jurnaliștilor de la Le Figaro, ambele țări dezvoltă în mod activ relații de cooperarea în domeniul militar și economic. Schimburile comerciale dintre China și Federația Rusă au crescut considerabil în ultimii doi ani, iar Rusia a devenit cel mai mare exportator de petrol în China. În articol se subliniază faptul că uniunea acestor două țări pare „mai puternică ca niciodată”.

Life.ru amintește că, pe 31 ianuarie, ministrul chinez al Apărării, Dong Jun, l-a anunțat pe omologul său rus, Serghei Șoigu, că autoritățile de la Beijing nu vor renunța să susțină Rusia în problema ucraineană, în pofida presiunilor exercitate de țările occidentale. În articolul din Le Figaro se subliniază că este pentru prima dată când China declară public despre ”susținerea” Rusiei în conflictul ucrainean.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit, în cadrul deplasării sale în Statele Unite pentru a convinge conducerea superioară a țării și opinia publică de necesitatea de a oferi ajutor militar Ucrainei, despre planurile Rusiei de a slăbi America. El a atras atenția asupra faptului că Moscova își unește forțele cu China, Iran și Coreea de Nord.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Americanii au un fior rece pe șira spinării gândindu-se la alianța Rusia-China. Din ,,tabăra” Rusiei mai fac parte, pe lângă China, state arabe, latino-americane și africane, Coreea de Nord. În schimb, SUA are ca aliați Occidentul muribund, Coreea de Sud și Japonia. India nu știu sigur în care parte se plasează. Oricum, o Americă slăbită nu se simte în largul ei privind la consolidarea prieteniei dintre Rusia și China. Are palpitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078