Hot News
Presa occidentală, nemulțumită de interviul lui Carlson cu Putin chiar înainte de difuzare
08/02
Ce i-a spus Vladimir Putin lui Tucker Carlson în interviul acordat jurnalistului american
09/02

Ce i-a cerut Zelenski noului comandant șef al armatei Ucrainei

Aleksandr Sîrski/ Foto: Biroul președintelui Ucrainei

Pe fondul lipsei de efectiv militar și în condițiile mobilizării totale în curs, Volodimir Zelenski a cerut noului comandant șef al trupelor ucrainene, Aleksandr Sîrski, o nouă abordare a mobilizării și o rotație a militarilor, pentru a atrage aproape un milion de oameni care nu au luptat pe front, relatează RIA Novosti.

În cursul zilei de joi, Zelenski a anunțat că o nouă echipă preia conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei, noul comandant șef fiind desemnat Sîrski, care până acum a fost comandant al trupelor terestre ale Ucrainei. El l-a înlocuit pe Valeri Zalujnîi.

„În momentul de față, forțele de apărare ucrainene numără aproape un milion de oameni, chemați să protejeze statul nostru. Până în prezent, o mare parte dintre ei nu au simțit frontul la modul real, așa cum minioritatea luptă real în prima linie. Ceea ce înseamnă că este nevoie de altă abordare, în special în privința rotației de trupe. O nouă abordare în gestionarea frontului. O nouă abordare în privința mobilizării și recrutării”, a spus Zelenski într-un videoclip publicat pe canalul său Telegram.

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat el așteaptă din partea lui Sîrski un plan de acțiune realist, detaliat pentru Forțele Armate ale Ucrainei pentru acest an. Zelenski a subliniat că noul comandant șef va trebui să construiască în armată un sistem eficient de rotație. De asemenea, potrivit spuselor sale, Sîrski va prezenta zilele următoare o „echipă de remontare a Forțelor Armate ale Ucrainei”. Zelenski a menționat că decizia sa de a schimba conducerea armatei nu este una politică, ci ține de „managementul armatei”.

Anterior, Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu comandantul șef al trupelor ucrainene Valeri Zalujnîi, că a discutat cu el despre reînnoirea conducerii Forțelor Armate și i-a propus să „rămână în echipă”. La rândul său, Zalujnîi a precizat că discuția a fost importantă și serioasă, că s-a decis că ”este necesară o schimbare a abordărilor și strategiei”. Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a anunțat că joi a fost luată hotărârea de schimbare a conducerii Forțelor Armate și i-a mulțumit lui Zalujnîi ”pentru toate reușitele și victoriile”.

Departamentul principal de informații al ministerului ucrainean al Apărării a recunoscut anterior că lipsa de personal se simte în armată. Șeful ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, la începutul lunii februarie, că în luna anterioară pierderile trupelor ucrainene au depășit 23.000 de oameni, morți și răniți.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cam așa se gândește Zelenski la negocieri și la pace: îl schimbă pe comandantul șef al trupelor ucrainene cu unul pe care militarii îl numesc ,,măcelarul” și face planuri de o nouă mobilizare. Cum îi aduce pe cei un milion de ucraineni care nu au luptat niciodată pe front și care sunt de fapt cei plecați din Ucraina? Îi răpește de pe stradă, îi arestează, obligă țările care îi găzduiesc să-i expulzeze? Că momentan în Ucraina nu prea mai sunt localnici care să lupte, cei care o fac sunt mercenari din Polonia, SUA, Georgia și alte state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904465