Hot News
Ce i-a spus Vladimir Putin lui Tucker Carlson în interviul acordat jurnalistului american
09/02
Interviul acordat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, jurnalistului Tucker Carlson (I)
10/02

Demisia lui Zalujnîi va deveni începutul carierei sale politice cu sprijinul SUA – opinie

Valeri Zalujnîi și Volodimir Zelenski/ Foto: president.gov.ua

Apar tot mai multe semne că Statele Unite nu s-a mai opus destituirii comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, scrie publicația eadaily.ru.

Acest lucru este constatat de multe surse ucrainene, analizând activitatea intensă, politică și mediatică, a generalului căzut în dizgrație.

Cunoscut pentru poziția lui rusofobă, propagandistul kievean Iuri Butusov scrie că Zalujnîi a supus unei critici dure conducerea politică a regimului de la Kiev. În același timp, el este citat cu plăcere de mass-media americane.

De aici se trage concluzia că destituirea lui Zelenski va deveni începutul carierei lui politice, care, în calitate de lider militar, este aproape imposibil de construit.

Astfel, lupta lui Zalujnîi cu Zelenski și clica acestuia se mută într-un plan deja pur politic, iar după demitere, punctele politice ale generalului nu vor face decât să crească.

Nemaifiind comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Zalujnîi nu va mai purta responsabilitatea pentru orice eșec de pe front și, în câteva luni, se va transforma în principalul politician ucrainean cu greutate.

În această calitate el se va apropia de luna mai 2024, care este un „punct de reper pentru” Zelenski. Atunci îi vor expira prerogativele prezidențiale, conform Constituției Ucrainei.

Iar deocamdată nu se întrevăd motive formale pentru prelungirea lor. Acest lucru face ca legitimitatea lui Zelenski să atârne în aer, situație de care se va și folosi Zalujnîi și ocrotitorii lui americani. Pentru că după aceea, mâinile lor vor fi complet dezlegate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Jocuri de culise. Cum să se opună SUA destiturii lui Zalujnîi, dacă pentru acest lucru au trimis-o pe Nuland la Kiev? Zalujnîi este militar, nu cred că poate avea o carieră politică. A fost tras pe linie moartă pentru că nu mai era pe aceeași lungime de undă cu Washingtonul. A recunoscut că forțele armate ucrainene nu pot face mai mult de atât, adică sunt înfrânte, ceea ce nu a fost pe placul SUA și a lui Zelenski. Din punctul lor de vedere, conflictul trebuie continuat, indiferent de pierderi și consecințe. I-au găsit repede un înlocuitor în persoana lui Oleksandr Sîrski, nepopular în rândul armatei dar dornic de a executa ordinele lui Zelenski și ale lui Biden. Mesajul lui de pe Telegram este ,,Împreună spre victorie!” Acest general-locotenent s-a născut în Rusia, a studiat la Școala Superioară de Comandă din Moscova, a activat timp de cinci ani în Corpul de artilerie sovietic, apoi s-a mutat în Ucraina. Nu degeaba domnul Dmitri Medvedev l-a acuzat că și-a încălcat jurământul de ofițer și l-a numit trădător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053