Hot News
Die Welt: Scholz nu a permis ca von der Leyen să candideze pentru șefia NATO
19/02
Până în 2030, alte trei noi linii de metrou se vor deschide în Moscova
20/02

China a atras atenția asupra poziției Rusiei privind desfășurarea armelor în spațiu

Ministerul de Externe al Chinei/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Chinei a atras atenția asupra poziției Rusiei în chestiunea privind desfășurarea de arme în spațiu, a declarat biroul reprezentantului oficial al diplomației chineze din Beijing pentru RIA Novosti.

Declarația vine în contextul în care, cotidianul The New York Times a anunțat că, la Conferința pentru securitate de la Munchen, Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, i-a rugat pe miniștrii de Externe ai Chinei și Indiei, Wang Yi și Subrahmanyam Jaishankar, să-i îndemne pe liderii țărilor lor să-l convingă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să renunța la presupusele lui planuri de desfășurare a armei nucleare în spațiul cosmic.

„În ceea ce privește situația menționată de dumneavoastră, subliniez că Rusia a reacționat deja”, a declarat MAE chinez la solicitarea de a comenta informația din The New York Times.

Postul de televiziune ABC, anunțase, mai devreme, citând, la rândul lui, surse, că legiuitorilor americani li s-ar fi povestit la un briefing secret, despre presupusele planuri ale Rusiei de a ”desfășura armă nucleară în cosmos” pentru a o folosi împotriva sateliților. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat joi că, anunțând convocarea unui briefing închis privind o „amenințare gravă la adresa securității naționale”, Casa Albă încearcă să determine Congresul SUA să voteze proiectul de lege privind alocarea de bani Ucrainei.

Anterior, Moscova a subliniat în repetate rânduri că Rusia, împreună cu alte țări, în special China, se pronunță pentru prevenirea cursei înarmării în spațiu, pentru păstrarea lui în scopuri pașnice. Ministerul rus de Externe a subliniat că Statele Unite și aliații lor întreprind demersuri în vederea îndeplinirii dispozițiilor de desfășurare a armelor în cosmos și de folosire a spațiului cosmic pentru operațiuni de luptă nu doar în scopuri defensivei, ei nu renunță la poziționarea cosmosului ca o nouă arenă de rivalitate și conflicte între state, în calitate de principali adversari fiind desemnate Rusia și China.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA se tem că Rusia va desfășura arme nucleare în cosmos înaintea lor? Măi să fie! Nu le-a fost de ajuns că au vrut să conducă toată planeta? Hegemonia SUA este la sfârșit. Dar le oferim ultimele trei planete din sistemul nostru solar pe care să le cucerească și să le stăpânească: Uranus, Neptun și Pluto. Să fie cât mai departe de Terra, pe care au de gând s-o distrugă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096