Hot News
China a atras atenția asupra poziției Rusiei privind desfășurarea armelor în spațiu
20/02
Autoritățile din Crimeea, despre punctul de cotitură în soarta Peninsulei
20/02

Până în 2030, alte trei noi linii de metrou se vor deschide în Moscova

Tunelul unei stații noi de metrou ăn construcție/ Foto: RIA Novosti

Până în 2030, în Moscova vor apărea trei noi linii de metrou și vreo patruzeci și ceva de stații noi, a anunțat primarul capitalei Serghei Sobianin pe blogul său personal.

„Până în 2030, în oraș se vor deschide trei noi linii de metrou (Troițkaia, Rubliovo-Arhangelskaia și Biriulevskaia) și 48 de stații: 39 de noi stații de metrou și nouă stații, noi sau reconstruite, pe Diametrele centrale ale Moscovei (MCD)”, a scris el.

Primarul a indicat dezvoltarea transportului pe șine – metrou, MCD și tramvai – drept una dintre direcțiile prioritare de activitate, cu o extindere semnificativă a teritoriului.

„Mai întâi am dezvoltat transportul pe șine în granițele Moscovei. După care, proiecul a cuprins orașele învecinate din Regiunea Moscova, rezultatul fiind patru diametre ale MCD. Pentru 2024-2030, este vorba despre dezvoltarea cadrului pe șine a întregului Nod central de transport, precum și crearea unei rețele de magistrale de mare viteză”, a explicat Sobianin.

Astfel, el a promis să includă în sistemul tarifar al transportului moscovit 39 de stații pe liniile feroviare Iaroslavl (Nord) și Pavelețkaia (Sud). Acest lucru va permite sistemului de bilete al capitalei să acopere toate destinațiile suburbane. În plus, până în 2030, pe întreg Nodul central de transport trebuie organizat trafic ritmic, astfel încât trenurile care leagă Moscova cu centrele regionale și cu cele mai mari orașe din Rusia Centrală să circule de șase ori mai des.

Autoritățile capitalei, împreună cu guvernul, Căile Ferate Ruse, Sberbank și regiunile, intenționează să implementeze proiectul magistralei feroviare de mare viteză VSM-1 – Moscova – Tver – Veliki Novgorod – Sankt Petersburg. Ca urmare, timpul de mers între Moscova și Sankt Petersburg (640 km) va fi redus la două ore și 15 minute.

Rezultatul acestui program va fi o nouă realitate de transport pentru 31 de milioane de oameni – locuitori ai Moscovei și a întregii Rusii Centrale, 8,8 milioane de oameni – locuitori ai Nodului de transport de nord-vest, precum și cea mai mare integrare posibilă a Moscovei și Sankt-Petersburgului, a conchis Sobianin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Asta dă dovadă că guvernul Rusiei este preocupat de îmbunătățirea infrastructurii, dar și a vieții cetățenilor ei. Din păcate noi nu ne vom putea lăuda niciodată cu asemenea fapte. Părinții noștri construiau baraje, hidrocentrale, termocentrale, deschideau mine, fabrici și oțelării pentru ca să aibă azi râmele politice ce să vândă și să amaneteze. Felicitări, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048