Hot News
Cursuri de limbă rusă la București
21/02
Putin a participat, la Kazan, la deschiderea ”Jocurilor Viitorului”
21/02

Viaceslav Volodin: Britanicii mănâncă pește rusesc de 68 de ani

Foto: TASS

Rusia și-a recuperat peștele pe care britanicii l-au mâncat timp de 68 de ani, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, comentând denunțarea acordului privind pescuitul, încheiat între guvernele Uniunii Sovietice și Marii Britanii, informează Gazeta.ru, citând canalul de Telegram ”Duma TV”.

Potrivit lui Volodin, în 1956, „noi am luat, pur și simplu, și am dat Angliei în mod unilateral” permisiunea de a pescui lângă țărmurile Rusiei. Acum însă, prin ințiativa președintelui Vladimir Putin, am reușit să recuperăm ”peștele nostru, pe care timp de 68 de ani, l-au mâncat nerușinații de englezi”.

„Ne-au impus sancțiuni, în timp ce la ei 40% din porțiile lor de mâncare – meniul de pește – este format din codul nostru. Să slăbească acum, poate se mai deșteaptă”, a declarat președintele Dumei.

Pe 21 februarie, Duma de Stat a adoptat o lege privind revocarea acordului din 1956, în virtutea căruia marinarii britanici au primit permisiunea de a pescui în zona rusă a Mării Barents. Documentul le-a oferit pescarilor britanici dreptul de a a-și arunca năvoadele în apele care se întindt de-a lungul coastei Peninsulei Kola, la est de Capul Kanin Nos și de-a lungul țărmurilor insulei Kolguev.

În nota explicativă a documentului se precizează că denunțarea acordului nu va cauza un prejudiciu politic serios Federației Ruse, având în vedere decizia Londrei din 15 martie 2022 de a anula regimul de națiune cea mai favorizată în comerțul cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine le-ați făcut! A fi bun nu înseamnă că trebuie să fii și naiv. Au profitat prea mult de bunătatea rușilor, iar ei le-au mulțumit prin sancțiuni, armament trimis Ucrainei și amestec în treburile interne ale Rusiei. Să pescuiască pe coastele Americii, poate prind un piranha pentru Boris Johnson să-i scurteze limba aia care a împiedicat tratatul de pace dintre Rusia și Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875080