Hot News
MAE rus: Detaliu neobișnuit în reacția Occidentului la moartea lui Navalnîi
22/02
Lavrov le-a urat Statelor Unite „să nu se înece la masa democratică”
23/02

FMI, surprins de ritmul de creștere a economiei ruse pe fondul sancțiunilor

Foto: RIA Novosti

Rusia demonstrează o creștere economică uluitoare în condițiile sancțiunilor internaționale, a declarat Julie Kozak, directorul de comunicații al Fondului Monetar Internațional, relatează RIA Novosti.

„În ceea ce privește economia rusă și sancțiunile, economia Rusiei ne-a surprins cu adevărat cu forța ei de creștere”, a spus oficialul FMI la o conferință de presă.

În raportul său din luna ianuarie, Fondul Monetar a revizuit considerabil în sus previziunile de creștere a economiei Rusiei pentru 2024, până la 2,6 la sută. Indicele a fost majorat cu 1,5 puncte procentuale față de estimarea anterioară, din octombrie 2023.

La sfârșitul lunii ianuarie, directorul departamentului de cercetări al FMI, Pierre-Olivier Gourincha, a declarat că economia rusă înregistrează ritmuri de creștere mai bune decât se aștepta.

La o consfătuire pe probleme economice, președintele Vladimir Putin a anunțat, la mijlocul lunii februarie, că ritmul de creștere a economiei ruse a fost de 3,6% în anul 2023.

Occidentul a înăsprit presiunea sancțiunilor asupra Rusiei din cauza situației din Ucraina, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la energie elctrică, la carburanți și alimente în țările Europei și în Statele Unite.

Kremlinul a afirmat că a existat pericolul ca economia Rusiei să intre în colaps din cauza poverii fără precedent a sancțiunilor, care, teoretic, nu ar fi putut fi suportată de nici o țară din lume. Dar că, grație mobilizării resurselor, a deciziilor luate de conducerea țării și a muncii titanice depuse de Guvern, s-a reușit stabilizarea situației din economie și înscrierea pe o traiectorie de creștere.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cât de satisfăcuți ar fi fost Occidentul și SUA să vadă cum economia Rusiei se prăbușește în urma sancțiunilor lor. Cred că organizau tot felul de întâlniri, simpozioane, mese rotunde unde ar fi dezbătut victoria lor și ar fi aplaudat ideile lor ,,geniale”. Na, că v-a tras-o Rusia, mai pe românește spus! Acum stați uluiți și mirați-vă până vă explodează și ultimii neuroni pe care îi aveți. Acei ,,deștepți” cu sancțiunile lor au crezut că știu totul, că sunt geniali, dar fac parte din acea categorie despre care Oscar Wilde spunea: ,,Oamenii încep să știe din ce în ce mai mult despre din ce în ce mai puțin, până vor ajunge să știe totul despre nimic.” Nu cunosc esențialul: Rusia și poporul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875099