Hot News
Vasili Nebenzia: Păstrarea Ucrainei este posibilă, dar trebuie să fie o țară neutră, pașnică
25/02
Diplomat: Occidentul a sperat că Rusia nu se va ridica în apărarea Donbassului
25/02

Concert jubiliar: Cântăreața Uspenskai a interpretat un cântec pe versurile Mariei Zaharova

Liubov Uspenskaia/ Foto: RIA Novosti

Cântăreața Liubovi Uspenskaia a interpretat, la un spectacol de la Crocus City Hall, un cântec nou pe versurile poeziei ”Forța mea este cu mine”, scrise de reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează RIA Novosti.

La împlinirea vârstei de 70 de ani, artista a deschis concertul jubiliar cu o nouă melodie a diplomatului rus. Compoziția lirică a Mariei Zaharova ridică întrebări legate de viață și luptă: „Forța mea este cu mine și fie să dureze lupta asta”, sună versurile refrenului.

Momentul lansării Cântecului de Crăciun scris de Maria Zaharova (în centrul imaginii), purtătoarea de cuvânt al MAE rus/ Foto: RIA Novosti

Întrebată ce anume a inspirat-o să scrie versurile, Zaharova a relatat că ”acum vreo șase luni a vorbit cu Liuba, care i-a spus că se apropie jubileul ei și că vrea să-l deschidă cu un cândec deosebit <…>, care să fie despre cel mai important lucru din viața ei”.

„Și dintr-o dată spune: „Înțelegi ce spun, că forța mea este cu mine”. Chiar așa a spus. În această succesiune a cuvintelor. <…> O propoziție care m-a inspirat. A devenit miezul, pe care se înșirau emoțiile și trăirile unei femei care a traversat multe greutăți ale vieții și care a răspuns la provocările sorții”, a spus reprezentanta oficială a MAE rus.

După cum a povestit Maria Zaharova, „când Liuba a înregistrat melodia, fără să ne fi înțeles, ne-am spus, literalmente într-o secundă: deci este despre noi toți și despre Rusia. În ultimă instanță, Rusia este de gen feminin”.

La sfârșitul lunii decembrie, la Casa de recepții a MAE rus din Moscova, a avut loc prezentarea proiectui muzical comun belarus-rus – cântece de Crăciun bazat pe versurile poeziei „Crăciun. Într-un ceas bun” a Mariei Zaharova.

În 2020, a avut loc premiera cântecului „Până la limită” scris pe poeziile Mariei Zaharova și interpretat de Maksim Fadeev și Valeria. Clipul a strâns peste 21 de milioane de vizualizări pe YouTube.

De asemenea, cântece bazate pe poeziile reprezentantei oficiale a Ministerului de Externe au fost interpretate de Zara („Pentru tine, iubitule”), Aina Ghetagazova („Lezginka”) și Aleksandr Kogan („Te caut”).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am vizionat pe YouTube un videoclip cu acest cântec. Este foarte frumos. Nu știam că doamna Maria Zaharova scrie versuri. Felicitări! Și domnul Serghei Lavrov scrie poezii. Știu că poporul rus este un popor cu multiple talente, dar pe zi ce trece mă uimește tot mai mult (în sens pozitiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042