Hot News
Concert jubiliar: Cântăreața Uspenskai a interpretat un cântec pe versurile Mariei Zaharova
25/02
Săptămâna Modei de la Moscova va avea loc între 1 și 8 martie
25/02

Diplomat: Occidentul a sperat că Rusia nu se va ridica în apărarea Donbassului

Foto: RIA Novosti

Occidentul a sperat că Rusia nu va sări în apărarea locuitorilor din Donbass și că regimul de la Kievul va zdrobi teritoriul rebel, a declarat Rodion Miroșnik, ambasador cu misiuni speciale al MAE rus, pentru crimele regimului de la Kiev, relatează RIA Novosti.

Ambasadorul Rodion Miroșnik/ Foto: RIA Novosti

Sâmbătă, la Casa Rusă din Ankara s-a deschis seara „10 ani de tragedii nesfârșite”, eveniment consacrat împlinirii a 10 ani de la lovitura de stat din Ucraina și a doi ani de când a început operațiunea militară specială din Ucraina. Invitații au putut viziona filmul „Maidan – drumul spre război”, după care au fost prilejul să participe la o dezbatere deschisă cu Miroșnik.

„În urmă cu doi ani, situația din Donbass se pregătea pentru un „scenariu de tip Orientul Mijlociu”, Kievul sperând că, având o superioritate de cinci ori mai mare, va putea zdrobi, pur și simplu, rebela regiune a Donbass-ului. Iar ziua de 17 februarie, ca dată a invaziei luptătorilor Kievului în Donbass, nu ar fi surprins, în general, pe nimeni. Nimeni în Occident nu ar fi reacționat în vreun fel la munți de cadavre și râuri de sânge. Ei nutreau speranța că Rusia nu se va ridica în apărarea locuitorilori din Donbass, ci va tăcea pur și simplu. Pe culoarele occidentale o asemenea variantă de evoluție a evenimentelor se numea „scenariul croat”, a spus diplomatul.

Dar, a adăugat el, Rusia a reacționat diferit.

„Pe 21 februarie, Rusia a recunoscut Republicile din Donbass și la Kremlin a fost semnat un acord de prietenie, cooperare și ajutor reciproc. Iar pe 24 februarie a început operațiunea militară specială de salvare a locuitorilor din Donbass. Iar Occidentul tot continuă să vorbească și acum pe toate platformele despre „agresiunea neprovocată și nemotivată a Rusiei”, a subliniat Miroșnik.

Rusia a început operațiunea militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a definit scopul ei ca fiind „protejarea oamenilor care, timp de opt ani au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, pentru că Rusiei „nu i-a fost lăsată nicio șansă de a proceda altfel, pentru că riscurile pe partea de securitate fuseseră astfel create încât era deja imposibil să se reacționeze cu alte mijloace”. Putin a amintit că de-a lungul a 30 de ani Rusia a încercat să ajungă la o înțelegere cu NATO în privința principiilor de securitate în Europa, dar ca răspuns s-a ciocnit fie de înșelăciuni și minciuni cinice, fie de încercări de presiune și șantaj, în timp ce Alianța, în pofida protestelor Moscovei, se extinde necontenit și se apropie de granițele Federației Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Liderii occidentali au sperat că Rusia să nu va ajuta Donbassul pentru că acei lideri nu sunt oameni, nu au nici un pic de empatie și pentru ei viața unui om nu valorează nimic. Liderii occidentali, ca și cei americani, sunt doar niște forme de viață dezumanizate pentru care nu contează decât propria lor persoană. Cum să nu-și apere Rusia proprii cetățeni? Așa ceva este de neînchipuit! Rușii din acele regiuni își pun nădejdea în ajutorul Rusiei. Cine să-i apere, cine să-i ajute? Occidentul, ,,supervizorii” americani și oligarhii ucraineni au susținut Maidanul, atât din punct de vedere financiar cât și cu oameni. La instalarea ca președinte a lui Poroșenko a fost prezent Biden. Cum putea să lipsească? Două zile m-am chinuit să vizionez documentarul ,,Maidan – drumul spre război” pentru că mereu se bloca sau eram deconectată de la internet la fiecare 3-5 minute. Probabil că unii globaliști-trotinetiști și-au băgat coada, că nu suportă adevărul; îi arde ca pe draci. Însă azi am reușit. Rusia nu s-a lămurit încă de faptul că SUA și Occidentul au mințit-o și o mint în continuare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875023