Hot News
MAE: Nuland a decis să demisioneze din cauza eșecului cursului anti-Rusia
06/03
MAE ungar i-a refuzat lui Zelenski o întrevedere cu Orban
06/03

Rusia și China intenționează să trimită o instalație nucleară pe Lună

Foto: AP

Directorul corporației de stat Roskosmos, Iuri Borisov, a declarat că Rusia și China doresc să trimită împreună, în perioada 2033-2035, o instalație nucleară pe Lună, relatează agenția TASS, preluată de Gazeta.ru.

„În prezent analizăm în mod serios acest proiect ce presupune ca, undeva spre anii 2033-2035 să transportăm și să montăm pe suprafața lunară, împreună cu colegii noștri chinezi, o instalație energetică”, a spus Borisov.

Declarația survine la câteva zile după ce, pe 3 martie, racheta chineză Chang Zheng 2C (Long March-2C) a plasat cu succes pe orbită un grup de 11 sateliți Geely-02.

China a planificat pentru 2024 un important proiect lunar, alegând o temă proprie de cercetare, de ”firmă”, și anume partea întunecată a satelitului natural al Terrei. Chang’e 6, numit, ca toți predecesorii lui în onoarea zeiței chineze a Lunii, va ateriza nu departe de craterul Apollo. Roverul va colecta două mostre: una de la sol cu ajutorul unei cupe, cealaltă de la doi metri adâncime; mostrele vor fi aduse pe Pământ. În caz de succes, va fi pentru prima dată când omenirea va primi mostre de regolit de pe partea întunecată a Lunii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Stați să vedeți cum iar intră în trepidații occidentalii și americanii! Șocul pentru SUA e prea mare după ce luna trecută Rusia a fost acuzată de Casa Albă că dezvoltă o armă nucleară antisatelit. Acum știrea cu reactorul nuclear ce va fi trimis și montat pe Lună, misiune în colaborare cu China, va zdruncina mințile celor de la Washington, care sunt oricum slăbite. Dar până în 2033-2035 se vor obișnui cu ideea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875122