Hot News
Alegerile prezidențiale din Rusia
07/03
Konstantin Gavrilov: Cum au fost executați prizonierii ruși de militarii ucraineni
07/03

Putin s-a întâlnit, la Soci, cu șeful AIEA, Grossi

Vladimir Putin și Rafael Grossi (stânga)/ Foto: ntv.ru

Rusia cooperează intens cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) în multe domenii, a declarat președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu directorul general al AIEA, Rafael Grossi. Întrevederea s-a desfășurat la Soci, la ea participând și șeful Rosatom, Aleksei Lihaciov, potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de RBC.

În cadrul discuțiilor purtate cu Grossi, Putin a vorbit despre construcția etapei secunde a centralei atomice de la Kursk, despre lucrările la centrala nucleară plutitoare din nord, despre dezvoltarea flotei nucleare și despre „multa activitate desfășurată pe arena internațională” cu sprijinul AIEA.

„Suntem pregătiți să ne continuăm activitatea în toate aceste domenii, vă suntem recunoscători pentru acțiunile dumneavoastră de susținere în vedere întăririi muncii noastre comune și, fără îndoială, suntem pregătiți să discutăm orice probleme pe care le considerați de actualitate”, a spus liderul rus, adăugând că este la curent cu temele ”deosebit de sensibile” pe care Grossi a dorit să le discute.

La rândul său, șeful AIEA a vorbit despre „vremuri foarte importante” și despre provocările ce trebuie discutate. „Există chestiuni sensibile din punctul de vedere al schimbărilor din energia mondială”, a subliniat el.

Grossi a sosit la Soci pe 5 martie. Înainte, el a anunțat că va merge în Rusia pentru negocieri legate de continuarea colaborării la Centrala Nucleară de la Zaporojie, exprimându-și, totodată, disponibilitatea de a analiza ”orice impact asupra funcționării centralei nucleare”.

Șeful AIEA a vorbit cu Lihaciov despre ce trebuie făcut pentru ca Centrala Zaporojie să fie operațională și ce măsuri trebuie luate pentru a asigura siguranța acesteia în funcționarea activă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Vă dați seama că iar îi enervați pe americani și occidentali, care și așa stau prost cu nervii? Vor fi indignați că sunt prea multe proiecte și realizări în Rusia supusă miilor de sancțiuni, în timp ce Occidentul este în colaps. Vladimir Putin s-a mai întâlnit cu Rafael Grossi și în octombrie 2022. Să fie o cooperare cu folos pentru Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054