Hot News
Profesorul Stephen Walt nu crede că NATO va proteja Ucraina
08/03
Parisul a făcut din ploșnițe „arma Rusiei”
08/03

Ambasadorul SUA la Moscova, convocat la Ministerul de Externe al Rusiei

Lynn Tracy/ Foto: RIA Novosti

Ambasadorului SUA i-a fost înmânată o notă cu solicitarea de a sista sprjinul acordat ONG-urilor nedorite, scrie Gazeta.ru.

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, Lynn Tracy, a fost convocată la Ministerul de Externe al Rusiei, a anunțat instituția într-o postare pe site-ul oficial.

Șefei misiunii diplomatice a SUA i-a fost adus la cunoștință faptul că trei organizații non-guvernamentale din SUA (Consiliile Americane pentru Educație Internațională, Perspective Culturale și Institutul de Educație Internațională) au fost declarate indezirabile în Federația Rusă. Potrivit MAE, cele trei organizații implementează „programe și proiecte de orientare antirusească, cu scopul de a recruta „agenți de influență” sub pretextul unor schimburi educaționale și culturale”.

Ambasadorului i-a fost înmânată o notă oficială cu solicitarea de a sista orice sprijin acordat activității acestor ONG-uri. Dacă nu încetează, Moscova va interpreta această atitudine ca o încălcare a legislației ruse. Ambasadei SUA i s-a mai cerut, de asemenea, să retragă de pe site-ul oficial al misiunii diplomatice și de pe rețelele de socializare lista proiectelor și programelor educaționale derulate de aceste ONG-uri, „orientate pe promovarea unor principii și valori străine societății ruse”.

Încercările de a se amesteca în afacerile interne ale Federației Ruse vor fi înăbușite cu asprime și fermitate, putându-se ajunge chiar și la expulzarea, ca ”persona non grata”, a angajaților ambasadei americane implicați în astfel de acțiuni, a adăugat Ministerul de Externe.

Anterior, Tatiana Lazareva, procuror superior al Direcției de monitorizare a punerii în practică a legilor privind securitatea federală, relațiile interetnice, combaterea extremismului și terorismului din cadrul Procuraturii Generale al Federației Ruse, a declarat că politicienii occidentali intensifică presiunea asupra Rusiei în ajunul alegerilor prezidențiale, folosind în acest scop organizații aflate sub controlul lor. Lazareva a spus, totodată, că, folosindu-se de asemenea ONG-uri, Occidentul încearcă să impună idei de dezbinare etnică, care creează teren pentru conflicte interetnice.

La sfârșitul lunii decembrie 2023, președintele Vladimir Putin a semnat o lege care interzice membrilor organizațiilor străine recunoscute ca indezirabile în Federația Rusă să organizeze și să fie membri ai organizațiilor non-guvernamentale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine s-a procedat! În ultimul timp s-au înmulțit ONG-urile ca iepurii și au alte scopuri decât cele care spun ele că le practică. Păcălicii ăștia trebuie expulzați, trimiși acasă și interzicerea lor pe pământul rusesc. Îmi place fermitatea cu care acționează Ministerul de Externe al Rusiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098