Hot News
Lângă Avdeevka, un ucrainean s-a predat unui rus rănit și timp de trei zile a avut grijă de el
10/03
Corneliu Vlad: Kievul insistă pe război, dar n-are arme și trupe destule, nici ajutor străin asigurat
10/03

Politico: Franța și-a găsit aliați potențial dispuși să trimită trupe în Ucraina

Miniștrii baltici laudă Franța pentru „o gândire ieșită din standarde”/ Foto: Politico

Pe 8 martie, ministrul francez de externe Stephane Sejournet s-a întâlnit în Lituania cu colegii din țările baltice și din Ucraina, unde s-a discutat despre posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teritoriul ucrainean pentru ajutor, inclusiv la deminare. Politico susține că Sejournet a menționat în mod repetat posibilitatea operațiunilor de deminare, spunând că acest lucru „ar putea însemna prezența unui personal, [dar] nu pentru luptă”.

Publicația notează că Franța creează o alianță de țări potențial gata să trimită trupe în Ucraina, ceea ce complică relațiile țării cu Germania, care, anterior, a respins această idee și adoptă o abordare mai prudentă. Miniștrii de externe ai țărilor baltice susțin Franța, iar Polonia își schimbă și ea poziția, ale cărei autorități au declarat anterior despre imposibilitatea de a trimite trupe în Ucraina. În cadrul conferinței „Cei 25 de ani ai Poloniei în NATO”, șeful Ministerului de Externe al Republicii, Radoslaw Sikorski, a declarat că prezența forțelor NATO în Ucraina nu este ceva imposibil.

Președintele francez Emmanuel Macron, vorbind pe 26 februarie după summitul de sprijinire a Ucrainei de la Paris, nu a exclus trimiterea de trupe NATO pe teritoriul Ucrainei. Fiecare țară din UE ar putea să ia această măsură în mod independent, a adăugat el. Trimiterea de trupe în Ucraina a fost admisă și de premierul francez Gabriel Attal, care a menționat că militarii dislocați acolo ar putea antrena soldați locali și proteja granițele. În același timp, Sejournet a dat asigurări că francezii „nu vor muri pentru Ucraina”, iar Parisul nu va trimite trupe acolo.

Ministerul rus de Externe a declarat că personalul militar din țările NATO se află de mult timp în Ucraina și ajută forțele armate ale țării. Kremlinul a subliniat că declarațiile lui Macron subliniază implicarea directă a țărilor occidentale în conflictul ucrainean.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, s-au întâlnit marii războinici ai lumii din țările baltice și din Franța ca să formeze o alianță pentru a ajuta Ucraina în lupta împotriva Rusiei. Nu se văd cât sunt de ridicoli? Unul mai războinic și mai viteaz decât altul! Cred că s-au jucat prea mult pe calculator jocuri cu războaie virtuale. Cele trei județe minuscule numite ,,țări baltice” și francezii mâncați de ploșnițe vor să lupte împotriva rușilor? Vai de bocancii lor… Pentru un bun exemplu, pot să meargă ei înșiși pe front, că sunt tineri și plini de entuziasm. Nu știu dacă după o lună vor vorbi la fel. Ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis, a declarat că ,,Trebuie să trasăm linii roșii pentru Rusia, nu pentru noi înșine.” Serios? Cred că președintele Putin este ,,înspăimântat” la auzul acestor amenințări și tocmai s-a întors în pat pe partea cealaltă. Filfizonii ăștia s-au molipsit de prostie sau au tras ceva pe nas?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053