Hot News
Corneliu Vlad: Kievul insistă pe război, dar n-are arme și trupe destule, nici ajutor străin asigurat
10/03
Zn.ua: Numirea lui Zalujnîi ca ambasador a încălcat normele diplomatice
11/03

Peskov și-a exprimat nedumerirea față de declarația lui Scholz despre acordurile de la Istanbul

Olaf Scholz/ Foto: Reuters

Kremlinul și-a exprimat nedumerirea față de vorbele cancelarului german Olaf Scholz conform cărora acordurile de la Istanbul dintre Rusia și Ucraina sunt „propaganda rusă”, scrie Argumentî i faktî.

Scholz a spus anterior că datele conform cărora Rusia și Ucraina au convenit asupra unui proiect de tratat de pace la Istanbul în aprilie 2022 sunt „propaganda rusă”.

„Aș dori să-l întreb pe domnul Scholz despre ce vorbea atunci domnul [șeful fracțiunii Servitorul Poporului din Rada Supremă David] Arakhamia (șeful delegației ucrainene la negocierile ruso-ucrainene – n.r.) și despre ce vorbea atunci domnul [fostul prim-ministru britanic Boris] Johnson,” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu cu un jurnalistul Pavel Zarubin.

Fostul consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici a declarat, la rândul său, că Kievul a întrerupt negocierile de pace cu Moscova la sugestia lui Boris Johnson, care a fost prim-ministru al Marii Britanii în 2022. Potrivit acestuia, negocierile au fost serioase și ar fi trebuit să se încheie cu semnarea unui acord de pace.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Scholz vorbește ca să nu adoarmă. Mai iasă și el la rampă cu declarații tâmpite ca să-și justifice banii pe care-i primește pentru funcția de cancelar. Înseamnă că el îl face mincinos și pe fostul premier israelian de atunci, Naftali Bennett, care s-a implicat ca mediator. Ulterior el a declarat că negocierile de pace au fost blocate de SUA, care l-au trimis pe pionul Boris Johnson să execute ordinul. Începând de atunci, conflictul a escaladat și urmările se pot vedea. Scholz ar fi în stare să nege și că îl cheamă ,,Scholz”, dacă așa îi poruncește Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068