Hot News
SVR: Parisul se agită cu o „dublă contabilitate a morții” cu privire la moartea mercenarilor din Ucraina
20/03
Tramvaiul fără pilot va fi lansat la Moscova în a doua jumătate a anului
20/03

MAE rus a recomandat Londrei să se ocupe de criza din Marea Britanie

Tom Todd/ Foto: TASS

Ministerul rus de Externe a exprimat protest diplomației britanice din cauza articolelor publicate în perioada alegerilor prezidențiale din Rusia. Instituția a îndemnat Londra să se ocupe de problemele din propria țară, relatează RBC.

Ministerul rus de Externe a exprimat un protest ministrului consilier al Ambasadei Marii Britanii la Moscova, Tom Dodd, a anunțat MAE într-un comunicat. Motivul a fost „articolele de propagandă inacceptabile ale misiunilor diplomatice britanice din țara noastră apărute în timpul alegerilor prezidențiale”.

Ministerul de Externe a spus că o astfel de activitate este privită de Moscova ca amestec în treburile interne ale Rusiei și ca o încercare de a exercita presiuni asupra sistemului electoral.

„Se subliniază în mod deosebit că alegerile pentru funcția de președinte al Federației Ruse, au demonstrat fără echivoc, în pofida încercărilor agresive depuse de Occident pentru a discredita scrutinul, unitatea fără precedent a poporului Rusiei care îl susține pe actualul șef al statului și politicile promovate de acesta. Se recomandă că ar fi mai bine dacă Londra și-ar concentra atenția pe situația din Marea Britanie, unde se conturează în mod evident o criză de putere”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, 16 martie, Consulul general al Marii Britanii la Ekaterinburg, Amir Kotecha, a publicat o postare pe pagina sa de Instagram în care s-a pronunțat împotriva desfășurării în Crimeea și în noile regiuni a alegerilor prezidențiale din Rusia. O postare similară a apărut și la Ambasada Marii Britanii la Moscova, în care se spunea că „Rusia nu are temei legale” pentru organizarea de alegeri în regiunile Herson și Zaporojie, precum și în DNR și LNR, deoarece „aparțin Ucrainei”. Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova a declarat ulterior că astfel de acțiuni pot duce la convocarea ambasadorului britanic Nigel Casey la minister.

„Am următoarea întrebare pentru Ambasada Marii Britanii: ambasadorul dumneavoastră nu a mai fost de mult în Piața Smolensk? Nu ne face plăcere să-l vedem, dar pentru prevenție îl putem convoca, dacă aceste lucruri nu încetează”, a avertizat Zaharova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar cu ce drept își vâră nasul în treburile interne ale Rusiei? Se plictisesc, nu au ce face? Au fost de față la alegeri, au numărat ei voturile? Cine le dă dreptul să spună în ce regiuni are sau nu are voie Rusia să-și organizeze alegerile? Mare nesimțire pe ei! Îmi place avertizarea pe care i-a dat-o doamna Zaharova ambasadorului Nigel Casey. Dacă nu vă face plăcere să-l vedeți, atunci îi puteți da o mască sau trageți-i o pungă de hârtie pe cap, dar tot trebuie chemat în Piața Smolensk la raport. Trebuie chemat atât de des, încât să cunoască drumul și cu ochii închiși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874981