Hot News
MAE rus, reacție la informațiile privind crearea de către SpaceX a unei rețele de sute de sateliți spion
21/03
Cu ajutorul României, SUA schimbă raportul de forțe la granițele Rusiei
21/03

Controlul armelor. Politolog: Nu este vorba doar despre dialogul dintre Rusia și SUA

Foto: TASS

Rusia a subliniat în repetate rânduri că este pregătită să discute cu Statele Unite chestiunile legate de controlul armelor. Moscova este interesată de o abordare complexă, capabilă să satisfacă interesele tuturor jucătorilor. Dar Washingtonul nu este nici acum pregătit pentru o astfel de discuție, a declarat pentru publicația Vzgliad politologul Vladimir Kornilov.

Anterior, Rusia a declarat că nu există nicio bază pentru un dialog privind controlul armelor cu Statele Unite.

„Când vine vorba de controlul armelor, trebuie să înțelegem că problema vizează nu atât dialogul bilateral dintre Moscova și Washington, cât întregul sistem de securitate. Încă din 2021, am prezentat Statelor Unite propunerile noastre de restructurare a tabloului existent. Dar și atunci și acum ne confruntăm cu o neînțelegere principială a poziției Rusiei”, a spus politologul.

Potrivit spuselor sale, americanii sunt gata să discute doar despre măsuri particulare care să aducă avantaje maxime Casei Albe. „Mai mult, nu este primul caz când Statele Unite ignoră propunerile complexe ale Moscovei. Să ne amintim, de exemplu, de proiectul de tratat privind prevenirea plasării de arme în spațiul cosmic, despre care a vorbit Vladimir Putin. Inițiativa a rămas fără atenție din 2008”, a subliniat interlocutorul publicației Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Washingtonul nu va fi niciodată pregătit pentru discuții pentru că nu vrea. Știți foarte bine că orice tratate sau convenții încheiate cu SUA sau Occidentul nu sunt respectate. Întotdeauna vor face în așa fel încât Rusia să aibă de pierdut. Nu trebuie avută încredere în ele deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048