Hot News
Tramvaiul fără pilot va fi lansat la Moscova în a doua jumătate a anului
20/03
Controlul armelor. Politolog: Nu este vorba doar despre dialogul dintre Rusia și SUA
21/03

MAE rus, reacție la informațiile privind crearea de către SpaceX a unei rețele de sute de sateliți spion

Foto: vkontakte/prokosmos.ru

Crearea de către compania SpaceX a unei rețele de sateliți spion în interesul serviciilor de informații ale Statelor Unite prezintă riscuri serioase pentru securitatea operațiunilor spațiale, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, citat de RIA Novosti.

Pe 16 martie s-a aflat că SpaceX, compania miliardarului american Elon Musk, lucrează la crearea unei rețele formate de sute de sateliți spion, în baza unui contract secret cu Oficiul Național de Recunoaștere al SUA (NRO). Valoarea contractului semnat în 2021 este de 1,8 miliarde de dolari.

Se presupune că puternicul sistem de spionaj va fi format din sute de sateliți plasați pe orbita joasă a Pământului, sateliți capabili să obțină imagini de înaltă rezoluție ale Pământului. Dacă programul are succes, capacitatea guvernului și a armatei SUA de a detecta rapid potențiale ținte practic în orice colț al lumii va crește semnificativ.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt convinsă că Rusia va putea crea o rețea de sateliți spion mult mai performantă decât cea a Companiei SpaceX. Rusia are oameni de știință capabili și resurse suficiente pentru a contracara acțiunile Statelor Unite. Părerea mea este că toți oamenii de știință și cercetătorii ruși care lucrează la diferite proiecte în SUA și Occident ar trebui chemați în țară. Pentru că SUA și Occidentul folosesc mințile luminate din diferite țări pentru interesul lor. Este revoltătoare decizia conducerii CERN, care a decis să pună capăt cooperării cu oamenii de știință din Rusia și Belarus. Pe lângă faptul că Rusia a contribuit cu 2 miliarde de euro la Large Hadron Collider și 10% din echipament, cei de la CERN s-au folosit ani de zile de vastele cunoștințe ale oamenilor de știință ruși. Decizia asta face parte din noul pachet de sancțiuni aplicate Rusiei sau șmecherii occidentali au obținut ce au vrut de la cercetătării ruși, iar acum nu mai au nevoie de ei? De aceea, toți oamenii de știință și cercetătorii ruși ar trebui să-și concentreze forțele și cunoștințele doar spre folosul Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041