Hot News
FSB a găsit o „urmă ucraineană” în atacul terorist de la Crocus Сity Hall
23/03
Crocus City Hall: „Semnătura” teroriștilor ucraineni
23/03

Atacul terorist de la Crocus: Numărul morților a ajuns la 93, au fost reținuți 11 suspecți

Foto: za-dergavu.livejournal.com

Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că, în urma atacului terorist, numărul morților a ajuns la 115, printre care trei copii. Numărul deceselor va mai crește. Potrivit FSB, numărul victimelor se ridică la peste 140 de oameni, relatează mass-media ruse. Rămân spitalizate 107 persoane.

  • În seara zilei de vineri, la Crocus a fost comis un atac cu arme de foc, clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii încă lucrează la lichidarea focarelor de foc.
  • Șeful FSB l-a informat pe președintele Putin în legătură cu reținerea a 11 persoane implicate în atacul terorist. La punctele de donare de sânge s-au format cozi în întreaga Rusie, în alte țări oamenii vin și depun flori la ambasadele Rusiei.
  • Tot FSB a anunțat că armele folosite de terorişti au fost pregătite dinainte și ținute într-un loc ascuns.
  • Teroriștii reținuți în Regiunea Briansk sunt în prezent transferați la Moscova, a precizat Serviciul Federal de Securitate.
  • Secretarul General al OSCE a condamnat atacul terorist din Regiunea Moscovei și a transmis condoleanțe familiilor victimelor, potrivit declaraților publicate în acest sens.
  • Au fost reținute 11 persoane, inclusiv 4 terorişti, toți implicați în atacul de la Crocus City Hall, a detaliat Centrul pentru relații cu publicul al FSB.
  • 44 dintre persoanele rănite, inclusiv doi copii, sunt în stare gravă, a precizat, la rândul său, conslierul șefului Ministerului Sănătății al Rusiei. În stare extrem de gravă se află 16 intre victime, printre care și un copil.
  • Teroriștii care au luat parte la atacul terorist au încercat să fugă în direcția graniței ruso-ucrainene. Ei au avut contacte pe partea ucraineană, a anunțat FSB. Atacul terorist a fost atent planificat.
  • Serviciile speciale din Regiunea Briansk, au reținut, nu departe de granița cu Ucraina, patru suspecți dintre indivizii care au comis atacul terorist. Anchetatori ai Comitetului de Investigații au început să lucreze cu ei, a menționat instituția.
  • Comitetul de Investigații: S-a stabilit că teroriştii au folosit un lichid foarte inflamabil pentru a incendia incinta sălii de concerte, unde se aflau spectatori, inclusiv răniţii.
  • Comitetul de Investigații: Rezultatele preliminare ale operațiunilor de verificare a spațiilor sălii de concerte demonstrează că, în timpul atacului, teroriștii au folosit arme automate care au fost găsite și confiscate de anchetatori, împreună cu muniția lăsată în urmă.
  • Conform datelor preliminare, oamenii au murit din cauza rănilor prin împușcare și a intoxicației cu fum.
  • La Moscova, printre victimele spitalizate se află patru copii, relatează ministerului Sănătăţii.
  • Echipele de intervenție au început să înlăture molozul de la Crocus, continuă operațiunea de lichidare a incendiului, a transmis Ministerul pentru Situații de Urgență.
  • Polonia condamnă ferm atacul terorist de la Crocus City Hall și transmite condoleanțe, potrivit MAE rus.
  • Din Statele Unite au fost transmite serviciilor speciale ruse informații legate de pregătirea atacului terorist, dar au avut un caracter general și nu conțineau nimic concret, a declarat o sursă pentru agenția TASS
  • O sursă din serviciul rus de informații a confirmat pentru TASS declarația reprezentantului oficial al Consiliului Național de Securitate al SUA că părții ruse i-au fost transmise date referitoare la atacul terorist.
  • Kremlinul a confirmcat că șeful FSB l-a informat pe Putin în legătură cu reținerea a 11 persoane, inclusiv toți cei 4 teroriști implicați direct în atacul terorist de la Crocus.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că acest act terorist face parte dintr-un plan bine pus la punct de un grup de oameni puternici și influenți, care acționează din umbră în SUA. Rămân la ideea că a fost implicat CIA. Am avut întotdeauna certitudinea (o am și acum) că FSB-ul este o agenție cu oameni foarte bine pregătiți, care depășește CIA. Însă cred că în momentul de față sunt prea puțini, având în vedere că CIA și toate agențiile de informații din Occidentul Colectiv au făcut front comun împotriva Rusiei. Nu știu ce să zic, dar poate ar trebui mărit numărul angajaților din FSB, poate ar trebui mai bine monitorizați toți străinii și toate persoanele suspecte din Rusia. Este o perioadă critică, vor mai încerca și alte atacuri teroriste. De ce să fie ținut sub teroare poporul rus? Se dorește din partea lor haos, instabilitate, nesiguranță, revolte interne. Este păcat să se distrugă ceea ce s-a construit în atâția ani cu jertfă și multă muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091