Hot News
Klințevici: Teroriștii de la Crocus sunt indivizi care și-au pierdut latura umană
24/03
Expert: Recrutarea teroriştilor s-a făcut prin ambasada Ucrainei
25/03

Douglas Macgregor, despre Iugoslavia și Ucraina, obiective militare și infrastructură civilă

Douglas Macgregor (dreapta)/ Foto: screenshot video

Fostul consilier al lui Donald Trump, colonelul armatei americane Douglas Macgregor, a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea Push Back (RuTube), despre acțiunile NATO în Iugoslavia și despre acuzațiile Rusiei de „atacuri lansate asupra infrastructurii civile”. Prezentăm declarația lui:

”Continuăm să vorbim de „infrastructură civilă”, dar când ești în război și liniile electrice alimentează obiective militare, ele sunt distruse, dar nu pentru a provoca daune civililor, ci pentru a reduce eficiența de luptă a inamicului. Rușii nu vor să facă rău civililor, dar de cealaltă parte există o sumedenie de dovezi despre modul în care proiectilele HIMARS sunt folosite pentru a ataca civili în Donețk, Lugansk, Crimeea. Un lucru despre care nu se vorbește niciodată, pentru că Ucraina este o splendoare democratică fără păcat, iar Rusia este un rău întunecat și autoritar, dar adevărul arată inestetic în raport cu Ucraina.

Am fost directorul Centrului de Operațiuni Aliate în campania din Kosovo. Și într-o săptămână și jumătate am terminat toate obiectivele militare. Am distrus toate aerodromurile și cazarmele militare și nu mai era nimic de distrus. Iugoslavia era deja aproape o țară din lumea a treia. Am avut o consfătuire pentru a decice ce să facem în continuare? Dacă să atacăm uzina ”Yuga”? În ultimă instanță, ea produce camioane pentru armata iugoslavă. Deci, să atacăm uzina. Dar podurile peste Dunăre? Mai rămăseseră doar două poduri folosite de armată, iar în total sunt 23. Pot fi folosite de armata iugoslavă? Atunci atacăm toate cele 23 de poduri! Am mers prea departe în Kosovo, iar Rusia, dimpotrivă, face acum prea puțin. Dar când va începe ofensiva generală, tot ceea ce reprezintă rezistență militară va fi distrus.

Am bombardat studioul de televiziune din Serbia pentru că era folosit pentru propaganda sârbă. Putea întări voința de a rezista, așa că a fost distrus. Am avut o viziune largă și am fost ”generoși” în stabilirea obiectivelor în Serbia. Dar ceea ce văd la ruși este că sunt mult mai prudenți și mai scrupuloși în a-și alege obiectivele”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Frumos din partea colonelului Macgregor că recunoaște despre felul mârșav în care NATO a acționat în Iugoslavia. Este și asta o calitate de a-ți recunoaște greșelile. Spune că rușii sunt mai prudenți în acțiunile lor și fac prea puțin. Nu se întreabă de ce? Dacă rușii ar comite fapte precum a făcut și face NATO, cu siguranță că NATO (SUA) și Occidentul Colectiv ar ataca Rusia. NATO are acoperire, nu răspunde în fața nimănui și în numele păcii, a ,,ajutorului militar și umanitar” comite cele mai groaznice crime. Acolo unde a intervenit, NATO a distrus o mulțime de țări. Și așa Rusia este acuzată pe nedrept, iar președintele Putin este catalogat cu tot felul de cuvinte jignitoare. Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar răspunde așa cum e firesc? În calitate de militar, Macgregor ar putea iniția o hotărâre pentru desființarea NATO, că este o organizație americană și nu-și mai justifică scopurile inițiale. Altfel, e ușor să vorbească despre crimele de război la care a participat ca și cum ar povesti despre un film de la Hollywood și să spună că Rusia face prea puțin. Ar fi dispus să fie judecat de un tribunal militar internațional pentru distrugerea Iugoslaviei? Președintele Putin este un om cumpătat, care analizează toate acțiunile. La momentul potrivit și hotărât de el, va răspunde tuturor așa cum merită. Rusia nu se lasă batjocorită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052