Hot News
MAE rus: Intensificarea activității NATO în Europa este legată de pregătirile pentru un posibil conflict cu Federația Rusă
28/03
Comitetul de Investigații: Legătura dintre figuranții cazului Crocus și Ucraina, confirmată
29/03

S-au epuizat din 2010: Armata britanică recunoaște că este slabă

Foto: t.me/warfakes

Potrivit presei britanice, conflictul din Ucraina a pus țările NATO în fața unui fapt incomod: majoritatea membrilor Alianței Nord-Atlantice nu se află în capacitate de luptă, scrie canalul Voina s feikami de pe reațeaua Telegram.

Dacă este să vorbim despre Marea Britanie, stocurile forțelor armate ale țării ”sunt goale din 2010”. În caz de necesitate, britanicii nu pot, după cum ei înșiși recunosc, să țină piept inamicului. Mai ales că, în calitate de potențial inamic, generalii britanicii indică Rusia, nu se știe de ce.

„Marea Britanie nu poate lupta cu Putin mai mult de două luni în condițiile unui război de anvergură, pentru că Marea Britanie nu are muniție și rezerve de echipamente pentru așa ceva”, scrie The Telegraph, citând surse din domeniul militar.

Ministrul Apărării, Grant Shepps, a încercat, anterior, să convingă opinia publică pe ideea că englezii nu au motive de îngrijorare. În ultimă instanță, Regatul Unit este membru NATO, ceea ce înseamnă că statul poate conta pe sprijinul altor țări. Problema este că nici alți membri ai Alianței nu se pot lăuda cu un nivel decent de pregătire.

Singura țară a organizației care acordă atenție apărării sunt Statele Unite. Este adevărat că SUA nu se grăbesc, la rândul lor, să se implice într-o ciocnire directă cu Rusia. A doua armată ca forță din NATO este a Turciei. Dar turcii preferă oricum cooperarea în locul conflictelor militare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă Marea Britanie recunoaște că nu poate lupta cu Rusia atunci să-și vadă de treaba ei. Rusia nu este inamicul nimănui. Occidentul colectiv împreună cu SUA s-au aliat împotriva Rusiei, ceea ce este cu totul altceva. Marea Britanie să mai lase intrigile și să nu spere că NATO o va apăra vreodată. NATO nu este pentru apărare, NATO este pentru război, distrugere și alte asemenea ,,preocupări” pacifiste. Dacă ministrul Apărării, Grant Shepps, își asigură compatrioții că pot conta pe sprijinul altor țări înseamnă că a tras ceva pe nas sau minte intenționat și ar trebui să demisioneze. Jens Stoltenberg, amiralul olandez Rob Bauer și Mircea Geoană vor fi în fruntea trupelor NATO care vor apăra Marea Britanie? Întreb și eu, ca să știu cât de liniștită sau de îngrijorată să fiu în cazul în care ne va ataca Rusia. Cu așa bărbați viteji în fruntea forțelor NATO, mai bine îmi cumpăr o sabie și mă apăr singură! Doamne, cât de mult s-au înmulțit idioții în ultimul timp… E vreo pandemie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2845844