Hot News
S-au epuizat din 2010: Armata britanică recunoaște că este slabă
28/03
Corneliu Vlad: Implicarea Kievului și a sprijinitorilor săi din Vest este clar dovedită
29/03

Comitetul de Investigații: Legătura dintre figuranții cazului Crocus și Ucraina, confirmată

Doi dintre teroriștii reținuți/ Foto: sobkor.sobkor.ru

Informațiile sustrase din dispozitivele tehnice ale suspecților în atacul terorist de la Crocus City Hall confirmă legătura lor cu partea ucraineană, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei, informează agenția Interfax.

Potrivit unui comunicat postat pe canalul de Telegram al instituțiiei, în urma analizei dispozitivelor tehnice, precum și a informațiilor referitoare la o serie de operațiuni financiare au fost obținute dovezi ale legăturii figuranților din dosar cu naționaliștii ucraineni.

Potrivit anchetei, rezultatele inițiale ale investigațiilor ”confirmă pe deplin caracterul planificat al acțiunilor teroriștilor, pregătirea minuțioasă și sprijinul financiar din partea organizatorilor crimei”.

„Ancheta are la dispoziție date confirmate potrivit cărora executanții atacului terorist au primit sume substanțiale de bani și criptomonede din Ucraina, fonduri folosite la pregătirea crimei”, se arată în comunicat.

Aceste date, a adăugat Comitetul de Investigații, au fost prezentate șefului instituției, Aleksandr Bastîrkin.

Atacul terorist de la centrul comercial Crocus City Hall, din Krasnogorsk, de lângă Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie: mai multe persoane au deschis focul asupra participanților la un concert și au incendiat incinta. Potrivit ultimelor date, 143 de persoane au murit și peste 180 au fost rănite. Comitetul de Investigații a dechis dosar penal pentru atac terorist (articolul 205 din Codul penal al Federației Ruse).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ceea ce s-a bănuit de la început a fost confirmat acum. Urmează să fie numiți și alții care au fost implicați în atacul terorist, dar și cei care au comandat acest atac. Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că a mai fost identificat un alt suspect în sponsorizarea atacului de la Crocus. Sper să fie arestat și ,,frăgezit” bine de anchetatori, că s-ar putea să ciripească mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2846517