Hot News
„Când te doare ceva, spui ce te doare”. Maria Zaharova a răspuns la grosolănia unui reprezentant de la Casa Albă
29/03
Putin: Încă din acest deceniu, contribuția turismului intern la PIB trebuie să se dubleze
30/03

Lavrov, despre avantajul planului propus de China pentru Ucraina

Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Ținând cont de interesele ei, Rusia este pregătită să garanteze interesele legitime ale altor participanți la negocierile privind conflictul din Ucraina, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat ziarului Izvestia.

Şeful diplomației ruse a vorbit despre avantajele planului propus de Beijing. Potrivit spuselor sale, în acest document este subliniată necesitatea eliminării sancțiunilor unilaterale introduse de țările occidentale cu mult înainte de operațiunea militară specială. Lavrov a numit astfel de restricții un factor de iritare.

După cum a precizat ministrul, Moscova încearcă să obțină securitate egală pentru toți participanții, iar acest lucru poate fi realizat doar așezându-ne la masa negocierilor, și nu în condițiile „formulei de pace” a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Pe baza unei analize serioase a problemelor existente în domeniul securității, a recunoașterii realităților de pe teren și a garanțiilor pentru interesele legitime de securitate ale Federației Ruse”, a spus șeful ministerului rus de Externe.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în repetate rânduri disponibilitatea Moscovei pentru negocieri privind criza ucraineană. După cum a subliniat liderul rus, la indicațiile Washingtonului și ale Londrei, Kievul nu susține dialogul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Kievul nu poate începe negocieri de pace cu Moscova pentru că Zelenski a dat o lege care interzice acest lucru. Până când există această lege, până când va fi la putere Zelenski (deși i-a expirat mandatul), negocieri de pace nu vor exista. Și, bineînțeles, nu vor exista în condițiile dorite de Zelenski. Planul propus de Beijing privind eliminarea sancțiunilor occidentale nu se poate aplica fără aprobarea Washingtonului. La fel de mult sunt preocupate de pace SUA și Occidentul precum au fost preocupate companiile producătoare de vaccin anti-covid de sănătatea oamenilor. Adică deloc! Cuvântul ,,pace” începe să devină un arhaism și atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2846431