Hot News
Comitetul de Investigații: Se verifică informațiile despre posibile atacuri din partea SUA
02/04
Ajutorul a venit de unde nu se așteptau
02/04

Statele baltice au început să se răzbune pe ucraineni pentru limba rusă

Refugiații ucraineni din Letonia/ Foto: Izvestia

Refugiații ucraineni ajunși în Letonia s-au trezit brusc în situația de la care au plecat. Pentru că nici aici nu li se permite să vorbească în rusă, limba lor maternă. În plus, pentru nerespectarea acestei reguli sunt aspru pedepsiți, informează cotidianul Vzgliad.

În ochii naționaliștilor letoni, ucrainenii veniți în țara lor reprezintă o piedică în calea desăvârșirii în mod triumfător a procesului de ”derusificare”, astfel că ospitalitatea demonstrativă a fost înlocuită cu cea mai vădită ostilitate.

Naționaliștii letoni le reproșează celor veniți că ”nu sunt ucraineni adevărați”, pentru că cei ”adevărați” își dau acum viața ”pentru libertatea Ucrainei”. La rândul lor, rușii letoni îi sfătuiesc pe nou-sosiți să nu fie surprinși de realitățile locale.

Copiii migranților temporari din Ucraina pot studia în Letonia numai în limba letonă – așa au decis politicienii. Potrivit acestora, acest lucru va „crea un impact pozitiv pe termen lung asupra copilului.

Cu alte cuvinte, în ochii naționaliștilor letoni, ucrainenii nu mai sunt refugiați privilegiați, ci aceiași „străini” ca și rușii letoni, care trebuie fie expulzați, fie asimilați.

1 Comment

 1. Carmen spune:

  Asta înseamnă democrație pentru țările civilizate: interdicția de a vorbi limba maternă? Da, am uitat că e vorba de limba rusă, iar pe unii rusofobia i-a transformat în fiare sălbatice. Cum de mai poate răbda Dumnezeu atâta ură și atâția oameni idioți pe lumea asta?

  ,,E-așa de trist să cugeți că-ntr-o zi,
  poate chiar mâine, pomii de pe-alee,
  acolo unde-i vezi o să mai stee
  voioși, în vreme ce vom puterzi.
  –––––––––––––––
  Și-mi pare-așa ciudat că se mai poate
  găsi atâta vreme pentru ură,
  când viața e de-abia o picătură
  între minutu-acesta care bate

  și celălalt- și-mi pare neînțeles
  și trist că nu privim la cer mai des,
  că nu culegem flori și nu zâmbim
  noi, care-așa de repede murim.”

  (Magda Isanos – ,,Murim… ca mâine”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2901724