Hot News
Kirill Budanov, despre riscurile construirii unei căi ferate din Rusia în Crimeea
02/04
Statele baltice au început să se răzbune pe ucraineni pentru limba rusă
02/04

Comitetul de Investigații: Se verifică informațiile despre posibile atacuri din partea SUA

Comitetul de Investigații al Federației Ruse/ Foto: Vedomodti

Anchetatorii au început o verificare procedurală după mesajul deputaților Dumei de Stat referitor la existența unei activități teroriste împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, a Ucrainei și altor țări occidentale, informează Comitetul de Investigații al Rusiei, pe canalul său de Telegram, scrie Vedomosti.

„În cadrul verificării, ancheta va analiza minuțios datele prezentate și va lua o decizie procedurală”, se arată în comunicat.

Mesajul adresat Comitetului de Investigații, a fost trimis de deputații Dumei de Stat Nikolai Haritonov (Partidul Comunist al Federației Ruse), Andrei Krasov (Rusia Unită), Iana Lantratova (Rusia Justă – Pentru Adevăr), precum și de filozoful Aleksandr Dughin și de fostul deputat al Poporului din Rada Supremă a Ucrainei, Andrei Derkaci. O declarație a fost trimisă, de asemenea, la Procuraturile generale ale Rusiei, Germaniei, Ciprului, Statelor Unite și Franței.

Autorii documentului au evidențiat numărul cazurilor de activitate teroristă și amploarea consecințelor lor, care, în opinia lor, demonstrează „o anumită implicare a reprezentanților unor servicii de informații străine concrete în procesul de punere în practică a acestora”. Drept exemplu, deputații au menționat aruncarea în aer a gazoductulelor Nord Stream, precum și atacurile teroriste cărora le-au căzut victime Daria Dughina (fiica lui Aleksandr Dughin) și șoferul scriitorului Zahar Prilepin (Prilepin însuși fiiind tot atunci grav rănit), explozia de la Podul Crimeii, din octombrie 2022 etc.

Pe 31 martie, MAE rus cerut Ucrainei să fie imediat arestate și predate toate persoanele implicate în atacurile teroriste comise în Rusia. Nota împotriva terorismului a fost transmisă Kievului ”zilele trecute”, „pe un canal stabilit” prin Minsk, a precizat diplomația rusă. În special, autoritățile ruse au cerut arestarea șefului SBU, Vasili Maliuk, care a recunoscut anterior că Ucraina a organizat operațiunea de aruncare în aer a Podului Crimeii, în octombrie 2022.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toată conducerea Ucrainei ar trebui arestată, începând cu Zelenski și continuând cu Maliuk și Budanov. Dar se vor aresta ei pe sine? Actele teroriste vor continua din partea lor dacă Rusia nu ia măsuri mai severe și dacă nu-și face singură dreptate. Așteptați de la toate organizațiile astea mondiale să facă ceva pentru Rusia? Astea sunt în subordinea Statelor Unite și niciodată n-o să vă facă dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874999