Hot News
Rusia a intrat în primele cinci economii ale G20 cu cea mai rapidă creștere
01/04
Comitetul de Investigații: Se verifică informațiile despre posibile atacuri din partea SUA
02/04

Kirill Budanov, despre riscurile construirii unei căi ferate din Rusia în Crimeea

Kirill Budanov/ Foto: RIA Novosti

Calea ferată spre Crimeea, pe care Rusia o construiește de mai bine de un an de-a lungul Mării Azov, ocolind teritoriul ucrainean, ar putea deveni o problemă serioasă, este concluzia la care a ajuns șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov (introdus de Rusia pe lista teroriștilor și extremiștilor), realtează Gazeta.ru.

„Procesul de construcție este aproape finalizat, iar acest lucru ar putea constitui pentru noi o problemă serioasă”, a spus oficialul ucrainean citat de Strana.ru.

Budanov a atras atenția asupra faptului că Ucraina are deja experiența lansării de atacuri asupra obiectivelor de infrastructură rusești, aducând drept exemplu atacul terorist asupra Podului Crimeii, din 2022.

„Avem experiență la acest capitol, iar asta este mult mai ușor decât chestiunea Podului Crimeii”, a apreciat șeful GUR.

Șinele noii căi ferate se vor întinde de-a lungul Mării Azorv și vor stabili legătură directă între Rostov-pe Don, Taganrog, Mariupol, Berdiansk, Melitopol și Djankoi (”poarta” Crimeii – n.r.). Drumul din regiunea Rostov în Crimeea va deveni mai scurt cu 200 de kilometri.

Anterior, Andrei Iusov, reprezentantul GUR, a declarat că linia ferată în construcție spre Crimeea și care traversează teritoriul regiunilor DNR (Republica Donețk), Zaporojie și Herson, reprezintă o „țintă semnificativă” pentru Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nemernicul ăsta amenință Rusia cu alt act terorist? Eu zic să-și păzească bine spatele și să se preocupe de viața lui, nu de starea căilor ferate rusești. Din motive de igienă sufletească (mai ales că suntem și în Postul Mare), nu pot reproduce ceea ce-i doresc acestui terorist numit Budanov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063