Hot News
MAE rus avertizează: Conflictul din Ucraina riscă să treacă dincolo de granițele geografice
04/04
Miniștrii Apărării ai Rusiei și Franței, dispuși pentru un dialog privind Ucraina
04/04

Kremlinul, despre relațiile cu NATO: O „confruntare directă”

Foto: Getty Images

În prezent, relaţiile dintre Rusia şi NATO pot fi caracterizate ca o confruntare directă, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de publicația RBC.

„De fapt, aceste relații s-au rostogolit până la nivelul confruntării directe. Deja nu se mai poate spune că prezența Alianței crește, ea este deja implicată în conflictul din jurul Ucrainei”, a spus el.

Secretarul de presă a menționat că blocul continuă să-și extindă infrastructura militară în direcția granițelor ruse. „În prezent, funcțiile lui nu contribuie în nici un fel la securitate și stabilitate pe continentul european, ba dimpotrivă, constituie un factor destabilizator”, a explicat Peskov.

Acum, Alianța este „implicată în conflictul din jurul Ucrainei”, a cncluzionat reprezentantul Kremlinului.

RBC amintește că în repetate rândul Kremlinul a criticat extinderea NATO din cauza amenințării la adresa securității Rusiei și a promis că va lua măsuri de răspuns în cazul în care la Alianță vor adera noi țări. .

Anterior, șeful delegației ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a spus că relațiile dintre Rusia și NATO sunt acum „ceva mai rău decât Războiul Rece”. El a subliniat că în strategia blocului, aprobată pe 10 ani, Rusia este descrisă drept „cea mai semnificativă și directă amenințare”.

O serie de politicieni occidentali evocă, în ultimul timp, o posibilă ciocnire între Rusia și NATO. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat în februarie anul curent că blocul „nu caută război cu Rusia”, dar trebuie să fie pregătit pentru o confruntare de decenii.

Președintele Vladimir Putin a exclus un conflict cu NATO. Potrivit spuselor sale, Moscova nu are vreun interes „nici geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar” de a lupta cu țările Alianței.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO începe să scârțâie, apar disensiuni între statele membre. După ce Jens Stoltenberg a propus un plan de a asigura Ucrainei un ajutor de 100 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, unii membrii au pus la îndoială posibilitatea strângerii acestei sume și s-au opus acestui plan. Sper să se autodesființeze această organizație care a adus doar necazuri în lume în cei 75 de ani de când există. Singura amenințare în lume este NATO, nu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089