Hot News
Corneliu Vlad: Un răspuns mult așteptat: Rusia are o “ideologie de stat”
05/04
Să arunci totul pe umerii Europei, o manevră pe placul SUA
06/04

Putin: Trebuie reluat proiectul unui pod spre Sahalin

Insula Sahalin (dreapta), săgeata de sus indică spre Strâmtoarea Nevelski, cu o lățime de 8 km/ Foto: zebrameb.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, cu prilejul unei videoconferințe cu șeful Regiunii Sahalin, Valeri Limarenko, că podul care leagă Sahalinul de continent ar fi important. El a explicat că accesibilitatea la transport va permite regiunii să se dezvolte într-un ritm accelerat, relatează Kommersant.

„Subiectul în sine este important, sunt de acord. Sahalin trebuie legat de continent printr-un pod. Iar dezvoltarea va evolua acolo în alt ritm, sunt absolut convins de acest lucru. Haideți să revenim la acest subiect, să vedem”, a spus președintele, citat de TASS.

Potrivit estimărilor domnului Limarenko, pentru construcția podului sunt necesare 300 miliarde de ruble. Vladimir Putin i-a cerut șefului regiunii să discute cu autoritățile federale problema dezvoltării teritoriilor limitrofe, ceea ce ar ajuta la amortizarea cheltuielilor pentru construcția podului. Președintele a anunțat că va pregăti o dispoziție corespunzătoare pentru guvern.

Construcția podului spre Sahalin se discută deja de mulți ani. Ultima dată Vladimir Putin a dezbătut chestiunea în 2017, în cadrul Liniei directe cu cetățeni. Proiectul presupunea realizarea unei căi ferate între Selihin (Ținutul Habarovsk) și Nîș (Regiunea Sahalin), prin strâmtoarea Nevelski.

La prețurile din 2021, costul proiectului a fost estimat la 676 de miliarde de ruble, din care aproximativ 300 de miliarde pentru construirea podului. În 2022, SRL-ul ”Raionul de marfă multifunțional” a anunțat că este dispus să fie concesionar și să investească 300 de miliarde de ruble în podul spre Sahalin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Strâmtoarea Nevelski a fost numită în onoarea amiralului rus Ghennady Ivanovici Nevelskoy, cercetător al Orientului Îndepărtat. În timpul expediției pe Amur între 1849-1855 el a descoperit o strâmtoare legată de estuarul fluviului Amur printr-o secțiune îngustă, numită mai târziu Strâmtoarea Nevelski. Această strâmtoare este principala rută maritimă care leagă continentul de insulă. Zilnic, un mare număr de nave transportă materiale de construcții și alte bunuri importante. Încă de pe timpul lui Stalin a fost planificată construcția unui pod, dar acest lucru nu a fost realizat. Cred că este foarte important acest pod, fiindcă ar face o legătură mai bună și mai rapidă între insulă și continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875137