Hot News
NATO a atentat la suveranitatea digitală a Rusiei
08/04
Rusia aproape nu mai face comerț cu țările occidentale
08/04

MAE: Presa occidentală, sfătuită să nu scrie despre numărul victimelor atacului terorist de la Crocus

Foto: RIA Novosti

Mijloacele de informare în masă occidentale au primit indicații să treacă sub tăcere numărul victimelor atacului terorist de la centrul comericial Crocus City Hall, a anunțat MAE rus într-o postare pe canalul lui de Telegram, scrie RIA Novosti.

„Indicațiile categorice de a nu fi dezvăluită de mass-media adevărata amploare a tragediei conferă un cinism aparte încercărilor Occidentului de a abate atenția comunității mondiale de la adevărații organizatori și beneficiari ai acelui act: să nu fie menționat numărul victimelor atacului terorist, al copiilor morți, să nu se scrie despre demonstrația de reacții a oamenilor simpli la cele întâmplate”, se arată în comunicat.

Instituția cu sediul în Piața Smolenskaia a explicat această atitudine prin dorința de a nu manifesta compasiune și umanism în privința rușilor.

Ministerul a subliniat că imediat după atacul terorist, mass-media și oficialii occidentali au organizat o campanie de PR de negare a implicării serviciilor speciale ucrainene. Astfel, mass-media au primit indicația de a insista pe versiunea potrivit căreia în organizarea atacului a participat ”Statul Islamic”, să nege orice legătură a islamiștilor cu Kievul și cu serviciile speciale occidentale, să discrediteze rezultatul anchetei și să promoveze teoria ”implicării serviciilor speciale ruse”.

Atacul terorist la Crocus

În seara zilei de 22 martie, în sala de concerte a centrului comerciale Crocus City Hall, din Krasnogorsk Regiunea Moscova), au avut loc împușcături, urmate de incendii. Câțiva bărbați au năvălit în interiorul clădirii, au început să tragă în oameni și să arunce bombe incendiare. Potrivit ultimelor date de la Ministerul Situațiilor de Urgență, în atac și-au pierdut viața 144 de persoane.

În acest caz au fost arestați 11 inculpați, inclusiv patru cetățeni ai Tadjikistanului, care, potrivit Comitetului de Investigații, au fost autorii direcți ai atacului terorist. În plus, pe 1 aprilie, în Daghestan au fost reținuți patru străini care au furnizat criminalilor care au atacat Crocos, sprijin financiar și arme.

Joia trecută, forțele de securitate au reținut la Moscova, Ekaterinburg și Omsk alte trei persoane originare din Asia Centrală suspectate de implicare în atacul terorist.

După cum a subliniat directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, primele mărturii date de persoanele arestate confirmă urma ucraineană. Potrivit Comitetului de Investigație, după atac, teroriștii au pornit spre Kiev pentru a primi recompensa. Serviciile speciale ale Rusiei consideră că în spatele acestei crime se află, de asemenea, Statele Unite și Marea Britanie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mass-media occidentală, ca și o mare parte din cea românească, este cumpărată de cei care au interesul să țină lumea în minciună și întuneric. Cetățeanul de rând ia în serios numai știrile prezentate zilnic de mass-media și devine suspicios la orice discuție care nu se încadrează în ceea ce i-a fost prezentat, la orice altă știre care spune altceva. El se întreabă: dacă aceste lucruri ar fi adevărate, oare nu s-ar vorbi despre ele la TV? Nu, nu s-ar vorbi. Oamenii învață numai ceea ce li se spune (adică, în mare parte minciuni), nu mai citesc cu ochii și cu mințile lor, nu mai sunt capabili să discearnă adevărul de minciună, se gândesc doar la nevoile materiale, nu se obosesc să cerceteze singuri, nu-și mai fac timp pentru minte și suflet, ceea ce duce la îndobitocire. Gloatele sunt fericite dacă au pâine și circ. Viermii nu se revoltă în cașcaval! Puțină presă a rămas liberă, pentru că libertatea presei este pentru cei care au tiparnița și posturile de radio și TV. Dacă vrei să-ți spui părerea, nu să reproduci ceva din propaganda mincinoasă, atunci ești considerat că sigur ,,faci jocurile Moscovei”; dacă gândești cu propria minte, nealterată de ideile globaliste, atunci sigur ,,ești cu Kremlinul”; dacă ești un ortodox practicant, tradițional, sigur ești ,,de-al Patriarhului Kirill”; dacă vorbești de familia tradițională și moralitate, atunci ești cu Putin. Și, în general, ești considerat un ,,putinist”. Cine citește și se informează singur nu riscă să fie manipulat. Iar când vine vorba despre Rusia, știți foarte bine că presa occidentală caută să ascundă cât mai bine adevărul. Minciunile Occidentului și ale Statelor Unite le pot crede doar cei neinformați, necitiți, cu mințile amorțite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875049