Hot News
MAE: Presa occidentală, sfătuită să nu scrie despre numărul victimelor atacului terorist de la Crocus
08/04
MAE chinez a cerut Statelor Unite să nu se bage în relațiile cu Rusia
08/04

Rusia aproape nu mai face comerț cu țările occidentale

Foto: Freepik

RIA Novosti: Principalii parteneri comerciali ai Rusiei au devenit China, India și Turcia

Printre principalii parteneri comerciali ai Rusiei nu se află nici o țară occidentală, informează agenția RIA Novosti care a analizat datele serviciilor naționale de statistică.

În respectivul articol se precizează că lideri după volumul schimburilor comerciale cu Rusia au devenit China, India și Turcia. Din clasamentul primilor cinci parteneri comerciale a dispărut în special Germania, cu schimburi comerciale în valoare de 12 miliarde de dolari.

„Anul trecut, schimburile comerciale ale Rusiei s-au cifrat la 710,1 miliarde de dolari. Dintre acest total, 51% au revenit țărilor asiatice, 23% fiind asigurate de țări europene și 11% de cele din Orientul Mijlociu. Alte 8% au venit din țările vecine, 4% din statele continentului american și 3% din Africa”, reiese din datele statistice analizate de RIA Novosti.

Cel mai mare partener comercial al Rusiei, cu schimburi comerciale în valoare de 240,1 miliarde de dolaria devenit China. Pe locul doi s-a clasat India, unde cifra de afaceri a schimburilor comerciale a crescut de 1,8 ori, până la 64,9 miliarde de dolari, locul trei revenind Turciei, cu 56,5 miliarde de dolari.

Gazeta.ru reia, în acest context, o declarație a premierului kîrgîz, Akylbek Japarov, potrivit căruia cu prilejul vizitei pe care o va efectua, luna aceasta, în Statele Unite, va explica că țara sa nu poate înceta relațiile comerciale și economice cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia are cu cine să facă schimburi comerciale. Există parteneri puternici și serioși care sunt interesați de comerțul cu Rusia. Occidentul va avea de suferit și mai mult din cauza lipsei de judecată și aroganței. Rusia nu va suferi nici din cauza sancțiunilor și nici din cea a încetării comerțului cu țările occidentale. Occidentul colectiv, cel ,,civilizat”, mare ,,iubitor” de pace și de oameni – așa cum lasă impresia naivilor – va pieri din cauza prostiei. Se va afla în situația celui decedat, când în fața mormântului doi camarazi discută:
    – Nu a băut, nu a fumat, nu a mers la femei…
    – Dar de ce a murit?
    – De prost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109