Hot News
Dmitri Belik, despre soldații francezi din Ucraina
07/04
NATO a atentat la suveranitatea digitală a Rusiei
08/04

Presa: Trump a declarat că poate forța Ucraina să cedeze Crimeea și Donbassul

Donald Trump/ Foto: nbc

Fostul președinte american Donald Trump a declarat, într-o discuție privată, că poate pune capăt conflictului din Ucraina forțând Kievul să recunoască Donbassul și Crimeea ca parte a Rusiei, scrie cotidianul The Washington Post, citând surse.

„Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a afirmat, într-o discuție privată, că poate pune capăt războiului dus de Rusia în Ucraina, exercitând presiuni asupra Kievului, pentru ca Ucraina să cedeze o parte din teritorii. <…> Propunerea lui Trump este de a forța Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea și Donbassul limitrof”, se precizează în articolul din cotidianul american, citat de RIA Novosti.

Agenția de presă rusă menționează că Trump a promis în repetate rânduri, în timpul campaniei sale electorale, să rezolve conflictul din Ucraina dacă va redeveni președinte. Potrivit politicianului, el va face acest lucru chiar înainte de preluarea oficială a mandatului.

Crimeea, Republicele Donețk și Lugansk au intrat în componența Rusiei în urma rezultatelor referendumurilor desfășurate acolo. Kievul nu a recunoscut rezultatele acelor consultări populare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Apăi, dragă Trump, Crimeea și Donbassul SUNT parte a Rusiei, așa cum este și Lugansk! A avut loc un referendum și cred că Rusiei puțin îi pasă dacă Zelenski recunoaște sau nu asta. Așa că, Donald, nu are rost să forțezi ceea ce nu este de forțat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168