Hot News
Cum a fost coordonat din Kiev atacul terorist de la Crocus
09/04
Telegrama de condoleanțe
09/04

Beijingul a propus Moscovei să se unească împotriva ”dublei descurajări” din partea SUA

Wang Yi/ Foto: 24newnews.ru

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, i-a propus omologului său rus, Serghei Lavrov, ideea unei „duble contraacțiuni” ca răspuns la „dubla descurajare” venită din partea țărilor occidentale, scrie publicația Vzgliad.

Șeful diplomației de la Moscova care se află într-o vizita oficială în Chină a subliniat că Wang Yi a propus o asemenea formulă pentru ca Rusia și China să poată contracara încercările de frânare a procesului de formarea a unei lumi multipolare.

Lavrov a amintit că liderii celor două țări, Vladimir Putin și Xi Jinping, și-au declarat disponibilitatea de a sta „spate la spate, umăr lângă umăr” în calea încercărilor de a încetini cursul obiectiv al istoriei.

Anterior, Lavrov a spus că Rusia și China vor rezolva împreună problema sancțiunilor, folosind oportunitățile oferite de BRICS și de Organizația de Cooperare de la Shanghai.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Rusia și China sunt două mari puteri mondiale. Împreună vor reuși să facă față Statelor Unite și Occidentului. La conferința de presă, domnul Serghei Lavrov a ridicat problema securității euroasiatice, precizând că ,,prietenii mei chinezi și eu am agreat să începem un dialog cu implicarea altor oameni înțelepți privind această chestiune.” Problema sancțiunilor nu cred că mai reprezintă o problemă, Rusia având relații solide de cooperare economică și comercială cu statele membre BRICS și cu toate cele care nu-i sunt ostile.

  2. Ilie Neacsu spune:

    N-am nici o îndoială că Rusia și China, cărora li se vor alătura țările Brics, vor reuși să prăbușască pentru vecie Occidentul perfid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064