Hot News
Din mass-media române: Tezaurul României: lucruri pe care Bruxelles-ul nu ar vrea să le aflaţi (I)
10/04
Presa americană: S-au înmulțit mormintele mercenarilor din Ucraina
11/04

NATO a vorbit despre războiul cu Rusia

Foto: NIDS/NATO Multimedia Library

Țările membre NATO nu vor război cu Rusia și nu consideră că se află într-o astfel de situație, a declarat comandantul șef al forțelor combinate ale Alianței din Europa, generalul american Christopher Cavoli, scrie URA.ru.

”Țările NATO nu cosideră că ne aflăm în stare de război cu Rusia și nu vrem așa ceva”, a spus Cavoli, citat de RIA Novosti.

Vorbind la conferința la Washington, dedicată împlinirii a 75 de ani de la înființarea Alianței, el a spus că scopul NATO este „să descurajeze un astfel de război”, acesta fiind și motivul pentru care susține Ucraina.

Ar fi un dezastru

Pe de altă parte, jurnalistul german Christov Wanner a apreciat că Occidentul se va confruntă cu o „înfrângere catastrofală” dacă NATO nu trimite curând trupe în Ucraina.

„În Ucraina trebuie trimise de urgență trupe NATO. Dacă acest lucru nu se face în viitorul imediat, NATO va suferi o înfrângere catastrofală, deoarece Rusia poate da o lovitură dureroasă”, a spus Wanner în direct la postul de televiziune Welt.

Înainte de toate, este de părere jurnalistul, în Ucraina trebuie dislocate contingentele armate ale marilor state europene, pentru îndeplinirea ”diferitelor misiuni”. El a propus pentru acest rol Franța, Italia, Germania și Spania.

URA.ru menționează că Occidentul este fascinat de modul în care acționează armata Rusiei și susține că nici chiar NATO nu ar putea obține așa ceva. Rușii au organizat o coordonare eficientă a unui sistem unificat de unități și arme, ceea ce le conferă un avantaj în zona operațiunii militare speciale, potrivit serviciului informații elvețian.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Unul zice că NATO nu vrea război cu Rusia, alții vor să fie trimise trupe NATO în Ucraina. Ăștia vor un război al NATO cu Rusia nu până la ultimul ucrainean (cum declarau la începutul conflictului) ci până la ultimul european? Să vă ferească Dumnezeu de un atac al NATO asupra Rusiei, că atunci sigur nu va mai rămâne nimeni ca să declare tot felul de chestii, la tot felul de conferințe. Vor vorbi singuri de pe cealaltă lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056