Hot News
General francez în retragere: Putin va duce în liniște și calm operațiunea specială la victoria finală
16/04
Eveniment științific dedicat aniversări a 60 de ani de la Declarația din aprilie 1964
17/04

A fost numit noul ambasador al Rusiei în România

Noul Ambasador al Rusiei în România, Vladimir Lipaev/ Foto: MAE al Rusiei

Prin decretul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, din 16 aprilie 2024, Vladimir Georgievici Lipaev a fost numit noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România.

Lipaev V.G. s-a născut în 1959. În 1981 a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO). Vorbește limbile germană, engleză și franceză.

Se află în serviciul diplomatic din 1981. A ocupat diverse funcții în cadrul aparatului central al Ministerului de Externe și în străinătate. Între anii 1997 și 2001 a fost Consilier al Ambasadei Rusiei în Norvegia. Din 2001 până în 2007 a fost consilier, șef de serviciu, director adjunct al Departamentului de personal al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. În 2007-2011 a fost consulul general al Rusiei la Frankfurt pe Main, Germania. Din iulie 2011 – Director adjunct al Departamentului Resurse Umane.

În ianuarie 2022, a fost numit ambasador al Rusiei în Republica Estonia. Pe 23 ianuarie 2023 autoritățile de la Tallin au anunțat expulzarea lui Lipaev din Estonia ca răspuns la expulzarea de către Rusia a ambasadorului Estoniei în Rusia, Margus Laidre.

În ultimul timp, Lipaev a lucrat din nou ca director adjunct al Departamentului de Personal al Ministerului de Externe al Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Îi doresc Excelenței Sale bun venit în România și mult succes în activitatea pe care o va desfășura! Sper ca Ministerul de Externe de la noi să dea dovadă de mai multă diplomație și respect față de noul ambasador, că până acum a dat dovadă doar de ascultare necondiționată față de SUA și s-a comportat așa cum nu se cuvine. Îndemnul este și pentru cei de la conducerea țării și pentru toți cei bolnavi de ,,rusofobie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2847485