Hot News
Eveniment științific dedicat aniversări a 60 de ani de la Declarația din aprilie 1964
17/04
Presa: Rusia va fi invitată la aniversarea jubiliară a Debarcării din Normandia
17/04

Patrușev: A fost confirmată legătura dintre teroriștii de la Crocus și Kiev

Foto: TASS

Ancheta a confirmat și consolidează procedural legătura dintre autorii atacului terorist de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, și naționaliștii ucraineni, a anunțat Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în cadrul unei reuniuni pe probleme de securitate organizate la Arhangelsk, în nord-vestul Rusiei, scrie Izvestia.

„Pe parcursul anchetei a fost confirmată și consolidată procedural legătura dintre autorii direcți ai acestui atac terorist și naționaliștii ucraineni”, a spus el.

Patrușev a calificat atacul terorist un exemplu viu de inumanitate și de ură feroce față de Rusia. Potrivit spuselor sale, indiferent unde s-ar ascunde făptașii, complicii și organizatorii, cu toții vor ispăși pedeapsa pe care o merită.

Anterior, pe 12 aprilie, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a vorbit, făcând referire la rezultatele preliminare ale anchetei privind atacul terorist, despre „implicarea fără echivoc” a Ucrainei în acest act. El a menționat că rămâne deschisă chestiunea implicării serviciilor de informații occidentale.

Atacul terorist de la Crocus City Hall a avut loc pe 22 martie. Îmbrăcați în haine de camuflaj, teroriștii au năvălit în clădire, au deschis focul și au incendiat sala de concerte. Pe 30 martie, Direcția principală a Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei pentru regiunea Moscova a anunțat că 144 de persoane au fost ucise în atacul terorist. Numărul total al victimelor a ajuns la 551.

S-a deschis dosar penal în temeiul art. 205 din Codul penal al Federației Ruse („Act terorist”). FSB-ul rus a raportat că, după atacul terorist, atacatorii intenționau să treacă din Federația Rusă în Ucraina, ei având contacte pe partea ucraineană. Pe 5 aprilie, instanța l-a arestat pe al 11-lea participant la pregătirea atacului terorist.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    E bine că s-a confirmat legătura dintre teroriștii de la Crocus și Kiev. Așteptăm să fie luate măsurile care se impun. Dar ceilalți impllicați, adică cei mari, când vor fi demascați? Ei când vor plăti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2847671