Hot News
Tokaev: Lupta împotriva limbii ruse, o tâmpenie
17/04
Vîgovski: În Germania au fost găsiți 161 de copii ucraineni, considerați că ar fi fost evacuați în Rusia
18/04

The American Conservative: Sancțiunile împotriva Moscovei, verdict dat politicii externe a SUA

Foto: Telegram

Experții din întreaga lume au analizat în mod repetat uluitoarea rezistență a Rusiei la sancțiunile occidentale. Mult mai important, această rezistență a devenit „un verdict dat orientărilor obosite și false de politică externă care au dominat Washingtonul începând din 1991”, scrie The American Conservative.

Sancțiunile folosite de Statele Unite de-a lungul istoriei sale au un defect fundamental. Ele funcționează doar dacă victima lor are cel puțin un stimulent pentru a se conforma cerințelor guvernului american. Și dacă este convinsă că există șanse reale ca restricțiile să fie ridicate. Pentru Rusia, cel puțin din 2014, niciuna dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită. Moscova a acționat de mult timp pornind de la faptul că sancțiunile împotriva sa nu vor fi niciodată ridicate.

Dar fiasco-ul sancțiunilor anti-ruse nu a fost doar o greșeală gravă a establishment-ului de politica externă. În esență, s-a dovedit a fi o recunoaștere a eșecului total al principiilor fundamentale pe care s-a construit politica externă a SUA. Autoritățile țării au impus sancțiuni împotriva Rusiei, în ciuda tuturor semnelor că ele nu vor funcționa. Și au făcut asta pentru că încă nu și-au revenit din aroganța care le-a cuprins în „momentul unipolarității” după prăbușirea URSS.

Această atitudine intră tot mai mult în conflict cu realitățile lumii multipolare în curs de dezvoltare. O lume unde Washingtonul nu-i mai poate forța pe alții să se supună voinței lui doar prin sancțiuni. Este timpul ca America să-și schimbe abordarea față de politica externă, când încă o mai poate face în propriile ei condiții și „să scape de acul sancțiunilor” – pentru că, în caz contrar, nu va face decât să înrăutățească lucrurile pentru ea însăși, crede The American Conservative.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite au confundat Rusia cu Etiopia. Nu trebuie să fi expert ca să-ți dai seama de politica greșită a SUA privind sancțiunile impuse Rusiei. S-au terminat experții din SUA și nu mai are cine să dea sfaturi guvernului american? Nu-i nici un bai, că economia Rusiei e în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2847671