Hot News
Presa: Rusia va fi invitată la aniversarea jubiliară a Debarcării din Normandia
17/04
The American Conservative: Sancțiunile împotriva Moscovei, verdict dat politicii externe a SUA
17/04

Tokaev: Lupta împotriva limbii ruse, o tâmpenie

Președintele Kazahstanului Kasîm- Jomar Tokaiev/ Foto: RIA Novosti

Incitarea isteriei în jurul limbii ruse și lupta împotriva ei, așa cum s-a întâmplat în unele țări, este o tâmpenie, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaiev, în timpul unei deplasări în regiunea Kostanai, relatează TASS.

„Să stârnești isterie în jurul limbii și cu atât mai mult să lupți împotriva ei, așa cum s-a întâmplat în unele țări, și ce au obținut ele din toate acestea vedem acum. O tâmpenie”, a spus Tokaiev la o întâlnire cu locuitorii din regiune.

Președintele Kazahstanului a subliniat toleranța poziției sale în această problemă. „Conform constituției noastre, limba de stat este kazaha, rusa fiind folosită conform constituției la egalitate cu limba kazahă și îndeplinește funcțiile de limbă oficială. De aceea nu există nici un fel de contradiție aici, cum îți este mai ușor, așa și trebuie să vorbești”, a subliniat liderul Kazahstanului, răspunzând la o întrebare a unui localnic, vorbitor de limbă rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Isteria împotriva limbii ruse și, în general, a culturii ruse este rezultatul unor isterici. Este inutil să te declari un om civilizat atâta timp cât ești un incult și lipsit de educație. Limba rusă este vorbită de aproximativ 170 milioane de oameni ca limbă maternă, iar 7% din cetățenii UE vorbesc această limbă. Rusofobii nu sunt obligați să învețe și să vorbească limba rusă, dar sunt obligați s-o respecte. Dacă nu pot nici măcar atât, atunci au dreptul să tacă. Din păcate, oamenii au devenit și mai răi decât înainte, sunt mult mai inculți decât înainte și la fel de neimplicați social și indiferenți. Poporul rus este un popor istoric, cu o istorie și o cultură impresionante. Limba rusă este o limbă foarte frumoasă și puternică, așa cum puternic este și imnul național al Rusiei, așa cum puternici sunt și rușii. Iar rușii sunt oameni cu sufletul mare, atât de mare cât și țara lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857457